Napisano 24 Czerwiec 200618 l Witam, nie znalazłem odpowiedzi an to pytanie na forum, więc piszę:) Dlaczego ustawiając tło na białe w maxie i ustawiając enviroment na białe w Vrayu tło wyrenderowanej sceny jest szare?? Próbowałe wszelkich kombinacji i ciągle jest szare. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
Napisano 24 Czerwiec 200618 l możesz zamiast koloru np ustawić białą bitmape i sterować jej RGB levelem (zwiększysz wartość i będzie biało)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l a pokaz ustawienia swoje z vraya ale może masz źle ustawiony color mapping który działa własnie na bacground
Napisano 24 Czerwiec 200618 l to wina colormappingu, ustawiony na linear jest ok, na exponetial juz nie
Napisano 24 Czerwiec 200618 l mam związane z tym pytanie ;] skierowane do tych którzy zajmują się wizkami. jakiego mapowania używacie i dlaczego ? własnie przy zmianie mapowania zmienia się kolor tła, a cienie są bledsze.
Napisano 24 Czerwiec 200618 l mozna jeszcze odhaczyc affect background;) i juz niezaleznie od colormappingu tlo bedzie takie jak zostalo ustawione...
Napisano 24 Czerwiec 200618 l mam związane z tym pytanie ;] skierowane do tych którzy zajmują się wizkami. jakiego mapowania używacie i dlaczego ? własnie przy zmianie mapowania zmienia się kolor tła, a cienie są bledsze.Exponential, w porywach intensive exponential, najczęściej odznaczam "affect background". :)