Shiva Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Większość plazm TV (42'') przyjmuje sygnał analogowy (PAL) jak i również cyfrowy w postaci (RGB) 1024 x 768 . Pracuje nad logo które renderuje pod plazme TV w rozdzielczości 1024 x 768 w V-Ray ale niestety logo jes niewyrażne i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o ostrość obrazu. - Jeżeli się myle co do rozdzielczości plazm i renderowania to prosze o info jak stworzyć wręcz idealny obraz pod plazme 42". Pozdrawiam.
voyager Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Dla plazmy 42" standardowo jest chyba 852 x 480 px. Dlatego obraz jest rozmazany
Shiva Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Napisano 28 Czerwiec 2006 Ok to tak zrobie ale dziwne jest to ,że render w tej roz.1024x768 na monitoże o tej samej roz. dalej jst do kitu :(
Hynol Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Pokaż render albo jego kawałek, bo inaczej to ciężko ocenić...
vv3k70r Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 sprawdz palete barw i czestotliwosc karty i przetwornika w plazmie, plazmy nei maja realnego trybu svga tylko taka lipna emulacje, wiec jak sie zle z gra z grafika to jest lipa i przeskaluj palete barw na te ktora ma plazam (bo ona tez nei wyswietla wszysktich kolorkow, a antyaliasingu musiales neizle tam nasiac bo rendery tak maja)
Shiva Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Cześć zrobiłem prubny render AVI 1024x768 687 kb. tylko teraz nie bardzo wiem jak go Wam pokazać może któryś z kolegów poda e-mail ? Pozdrawiam.
Hynol Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 A ta kiepska jakość to na filmiku wychodzi? A przeplot jest?
Shiva Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Jakość jest kiepska widać piksele i co do przeplotu to nie bardzo wiem o co z tym chodzi :(
Shiva Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 A ta kiepska jakość to na filmiku wychodzi? A przeplot jest? Jak możesz to podaj emial wyślę Ci test avi.
Hynol Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 No niestety nie mam obecnie spamowego maila. Na jakieś ftp darmowe wpakuj jakby co. Przeplot (fields) jest używany do wyświetlania obrazu na telewizorach - jedna klatka zawiera informacje o dwóch klatkach ułożone naprzemiennie. Są dwa typy - odd i even, zależnie od systemu w jakim będzie wyświetlany film. Tłumaczyc długo by trzeba co i jak oraz czym to jeść.
Shiva Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 OK jak narazie to już wiem że ostatecznej produkcji nie zapisujemy w avi ani mov ponieważ są to kompresje stratne wykożystywane głównie do prubnego renderingu. Należy wyrenderować serje plików graficznych typu np: .tga a następnie przeprowadzić montaż w premierce lub AE.
Hynol Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Hehehe. Wiadomo. Ale można zapisać avi bez kompresji - żadnej straty nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi