Napisano 28 Czerwiec 200618 l Większość plazm TV (42'') przyjmuje sygnał analogowy (PAL) jak i również cyfrowy w postaci (RGB) 1024 x 768 . Pracuje nad logo które renderuje pod plazme TV w rozdzielczości 1024 x 768 w V-Ray ale niestety logo jes niewyrażne i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o ostrość obrazu. - Jeżeli się myle co do rozdzielczości plazm i renderowania to prosze o info jak stworzyć wręcz idealny obraz pod plazme 42". Pozdrawiam.
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Dla plazmy 42" standardowo jest chyba 852 x 480 px. Dlatego obraz jest rozmazany
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Autor Ok to tak zrobie ale dziwne jest to ,że render w tej roz.1024x768 na monitoże o tej samej roz. dalej jst do kitu :(
Napisano 29 Czerwiec 200618 l sprawdz palete barw i czestotliwosc karty i przetwornika w plazmie, plazmy nei maja realnego trybu svga tylko taka lipna emulacje, wiec jak sie zle z gra z grafika to jest lipa i przeskaluj palete barw na te ktora ma plazam (bo ona tez nei wyswietla wszysktich kolorkow, a antyaliasingu musiales neizle tam nasiac bo rendery tak maja)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor Cześć zrobiłem prubny render AVI 1024x768 687 kb. tylko teraz nie bardzo wiem jak go Wam pokazać może któryś z kolegów poda e-mail ? Pozdrawiam.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor Jakość jest kiepska widać piksele i co do przeplotu to nie bardzo wiem o co z tym chodzi :(
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor A ta kiepska jakość to na filmiku wychodzi? A przeplot jest? Jak możesz to podaj emial wyślę Ci test avi.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l No niestety nie mam obecnie spamowego maila. Na jakieś ftp darmowe wpakuj jakby co. Przeplot (fields) jest używany do wyświetlania obrazu na telewizorach - jedna klatka zawiera informacje o dwóch klatkach ułożone naprzemiennie. Są dwa typy - odd i even, zależnie od systemu w jakim będzie wyświetlany film. Tłumaczyc długo by trzeba co i jak oraz czym to jeść.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor OK jak narazie to już wiem że ostatecznej produkcji nie zapisujemy w avi ani mov ponieważ są to kompresje stratne wykożystywane głównie do prubnego renderingu. Należy wyrenderować serje plików graficznych typu np: .tga a następnie przeprowadzić montaż w premierce lub AE.
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Hehehe. Wiadomo. Ale można zapisać avi bez kompresji - żadnej straty nie będzie.