Napisano 3 Lipiec 200618 l Witam wszystkich, tworzę sobie taką scenkę od pewnego czasu i napotkałem na pewne problemy (mam nadzieje, że pomożecie) To jest obrazek w 1/2 rozdzielczości. Pracuje w Lightwave i nie mam pojęcia czemu plugin do włosów (trawa) kłuci mi się z HyperVoxels (dym) i powstaje w tym miejscu wesoła (x_x) dziura; dalej mam problem z poszyciem balonu, nie mam pojęcia co zrobić wy wyglądało realniej, a próbowałem już chyba wszystkiego.... nie wiem czy na drodze nie położyć może bruku zamiast tego błotka... do tej sceny potrzebne są dwie postacie : * chłopak machający z balonu * dziewczę z latawcem koło huśtawki na drzewie Zrobiłem głowę (moja pierwsza w życiu xD), ale coś mi w niej nie pasuje cały czas T_T dwa dni poprawiam i ciągle jest coś nie tak. proszę o pomoc w miarę chęci i czasu : ).
Napisano 3 Lipiec 200618 l Co do głowy- pokaż siatke. Ale topologia jest niedobra. Proporcje też nieco podejrzane. Brwi za wysokie i zbyt obłe. Nos niedobry - z czołem łączy się "na szpica", potem jakieś fale a na samym dole też jakiś dziwny. Nad ustami linia pozioma której nie powinno być. Brak za to lini pionowych idących od boku nosa i dzielących policzki i usta. Ucho - nawet nie pisze bo lepiej je usunąć i zrobić od nowa.
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor Dzięki dzięki dzięki : ) Poprawiłem conieco : Siateczka: Zostało jeszcze ucho z którym się męczę i męczę....
Napisano 3 Lipiec 200618 l hmm no to tak: -oczy powinny byc mniej wiecej na srodku glowy u ciebie sa troche za wysoko -nos jest za waski (chodzi mi o kosci nosowe) -gorna warga jakas przymala troche jest albo ta dolna za duza -kosci policzkowe musisz poprawic a tak poza tym to patrzna jakies zdjecia itp. pomaga i to bardzo:] pozdrawiam
Napisano 4 Lipiec 200618 l Autor Dzięki za pomoc, efekty poprawek : Ucho nadal nie wychodzi ; /, ktoś coś jeszcze do twarzyczki ? :D
Napisano 4 Lipiec 200618 l nie rob ucha zrob włosy, brwi jakis ładny skin shader i bedzie całkiem fajnie
Napisano 4 Lipiec 200618 l Autor To moja pierwsza głowa i chcę ją zrobić całą : ), poza tym - będzie mi potrzebna tak samo do faceta, którego włosy nie będą już zasłaniać uszu xD; co zrobić z poszyciem balonu x_X ???
Napisano 4 Lipiec 200618 l no juz duzo lepiej, jeszcze dozucisz ucho i bedzie naprawde fajnie. wiesz co zamiast renderow daj po prostu printscreeny z viewporta bez siatki, bedzie wiecej widac.
Napisano 4 Lipiec 200618 l Autor GRRR! już bliżej, ale jeszcze nie to... coś tu jest definitywnie nie tak nawet patrzac w lutstro nie mogę pojąć co.
Napisano 4 Lipiec 200618 l Trudno jest dokładnie przyglądnąć się swoim uszą. Ale możesz popatrzeć na te
Napisano 5 Lipiec 200618 l hi spiacy kacprze mam kilka prosty uwag : 1) drzewo chya nie ty zrobiles ;) ( tego sie uzywa jak deathline zaciska Ci petle na gardle. jak chcesz pokazac jaki jestes kozak to wymodeluj lepsze drzewo) 2)scenka musi przypominac zdjecie... czyli na 100% wszystko nie moze byc wyrazne na 100% > razi mocno mnie ten balon 3) to shire ;) sweet home of male ludziki z wladcy pierscieni ^^? 4) niebo to dream scape? jest najlepsze...fajny plug, tez sie nim bawilem swego czasu.
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor Dzięki za commenta. Drzewo zrobione Treecage, przemodelowane, i na nim sasquacz (bo nie wiem jak liście zrobić), Nie rozumiem czemu razi Cię ten balon, skoro on jest na pierwszym planie, może jakiegoś dof'a albo mgłę po ziemi puszcze, o nie shire, takie domki istnieją na prawdę (oglądaj TVN Style :D), tam jeszcze dojdzie jakieś pranko / składzik na drzewo. Niebo to nie żaden plug, tylko proceduralne texturki w backdropie : ). jedyne plugi tutaj to sasqacz do trawy i do drzewa i do włosów i treecade do podstawy drzewka. Co do drzewa to byćmoże wymienię je na inne : ). Co z poszyciem balonu ? x_x
Napisano 5 Lipiec 200618 l A ja z innej beczki - dlaczego chcesz miec balon realistyczny , skoro reszta nie jest ? Skoro otoczenie robi wrazenie "malarskiego" to balon dopasowalbym do otoczenia. Nom, chyba ze otoczenie zrobisz mniej malownicze - wtedy nie bedzie sie tak gryzlo z balonem. Moim skromnym zdaniem to balon powinienes dopasowac do otoczenia - uzyskasz ciekawszy efekt. Pobaw sie z recznie malowanymi teksturami - to powinno w tym wypadku zdac egzamin i scena bedzie bardziej jednolita stylistycznie.
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor mhm, tylko co namalować na poszyciu ? jakiś brudek ? dunno, na razie jadem z panną i faciem.. . Dzięki za sugestie, pewnie tak się stanię, że z niej skorzystam :)