Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

@ piksar: nie dziękuje :]

@ maczuga: chyba nie zbyt rozumiem o co Ci chodzi

@ massta: sądze że jest "wmiare" poprawny, nie chodzi tu o uzyskanie kwadratowych cieni z directa a o dobrze oświetloną scenę z miękkimi cieniami

Napisano

MassTA, jeżeli puścisz światełko przez firankę, a nawet przez "czyste" okno, cienie będą miękkie ;)

ładna fakturka na ścianie ;]

Pozdrawiam

Gość dusoo
Napisano

Hi routee, it's very nice and clean render! Would u post your lighting and render setup? Thanks !!!

Gość spokojny
Napisano

Spróbuj cos zrobic z dolnymi krawedziami ściany, a podłogą moim zdaniem wygląda to troche zbyt nie naturalnie zważywaszy na wyglad ściany który nie wiem czemu przypomina mi styropian ;)) Ale ogólnie pracka dobrze sie zapowiada :)

Napisano

@ dusso: lighting is simple just one light as sun (vray sphere) + env, qmc & light cache (sets are almost default)

@ spokojny: chodzi ci o listwę przypodłogową ?

--------------------

RA a coś nie tak ? :]

Napisano

Czyżbyś dał dużą wartość w dark mult.? ;)

Bo wogóle nie widać GI, zamiast ciemnych plam w miejscach, w których teoretycznie powinno być GI jest prawie biało.

• Confused 1
Napisano

te same ustawienia, dark mult na 1:

14qc1.jpg

lekko zmienione:

23gm.jpg

23gm.jpgdomyślam się że chodzi ci w efekcie o "dziwnego glowa" w węźle przy listwie tam gdzie powinien być cień... em aj rajt ?

Napisano

No to ja już nie wiem. W scenie jest GI, ale nie rozumiem czemu go nie widać. :/

Bo dotychczasowy efekt dziwny trochę jest.

Ta biel, to maksymalna możliwa?

A z mult. dark i bright, to raczej nie warto przesadzać. Więcej niż 1,2 to dużo.

Napisano

Generalnie robie tak że light mape zczytuje z rendera bez materiałów ( szary 230 na all) i render z texturami może w tym tkwi jakiś problem ? bialy nie nie max (cus miedzy 240 a 250)

Napisano

routee musze przyznac ze zainspirowal mnie twoj render i teraz sam cos dlubie w tych klimatach :D

co do samej pracy to wyglada calkiem fajnie jednak brakuje tego czegos co nadalo by realizmu, popracuj nad tym i bedzie naprawde na poziomie :)