teo-disturbed Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Witam, jestem jeszcze "zielony" w modelowaniu, weźcie to pod uwagę jak będziecie oceniac :). Tak czy inaczej czekam również na słowa krytyki, tj. na co powinienem zwrócic uwagę robiąc tego typu modele itd. Mam nadzieję, że nie jest aż tak źle :P
ledyr Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 hmmm a gdzie tekstura?? :D:D nie jest chyba zle ale czy nie jest za krótki jak na "miecz"?
teo-disturbed Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Hmmm jak go modelowałem wydawał się byc dłuższy :], teksturowanko będzie jak się nauczę robic mapki, tj. mapowanie tekstury bo jeszcze tego nie odkryłem :]. Narazie pozostaje mi nakładac takie gotowce :D. Tutaj mała poprawka co do długości ostrza :]
Przybysz Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Więc to nie low poly. Co nie znaczy, że nie ma nic wspólnego z Game Art. ;) Może ustaw inne Smoothing Groups dla obu stron ostrza bo jego krawedzie wygladają na zaokrąglone.
ledyr Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 teo-disturbed, siateczka w low poly powinna wygladac raczej tak:(moze troszke przesadzilem :d:d ale w kazdym razie blizej mojej wersji)
teo-disturbed Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Hehe jeśli tak to ja troche przesadziłem z tym smoothem. ^^ PS: Macie jakiś dobry tutorial o mapowaniu textury bo ja nie umiem teksturowac :P
wizz Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 hm dam ci tutki niezłe do mapowania :) Video tutki, wprawdzie tam jest wyjaśnione wszystko na podstawie głowy Unwrapy itp ale to ci pewnie pomoże sie zoriętować o co chodzi :) http://www.3d-palace.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=133 wlazisz tam potem Autodesk 3ds max i wybierasz "A Guide to Unwrapping" tutki nie są trudne bo sam troszke oglądałem je :) ( trzeba sie zarejestrowac aby zassać )
Robert B. Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 teo... wszystko przed tobą poczytaj może artykuły o modelowaniu na potrzeby gier np hmm warp? Albo źródła ogólnie w internecie dostępne :) Pozatym mam pytanie dlaczego duża część zaczyna od wymodelowania miecza (ja też tak zaczynałem) hmm
wizz Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 dlatego miecz bo jest stosunkowo prosty =] a tak wogóle to ja zaczynałem chyba od modelowania kubka :P
ledyr Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 a ja zaczolem od modelowania lamborginni diablo :D serio, tylko troszke nie wyszedl :D:D
teo-disturbed Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Wizz mam pytanko... Masz może linki do kodeków pozwalających obejrzec te tutki ze stronki 3d-palace? Matroski mi ich nie obsługują, a jak biorę automatyczne wyszukiwanie to (rzecz oczywista) nie znajduje mi ich. Szukając samemu też nic nie znalazłem. W sumie to dziwne bo filmiki są w formacie .avi. PS. Ten tutek o unwrapping'u zaliczam do sound tutorials, a nie video :P [ponieważ mam tylko dźwięk]...^^
mentaller Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 kodeki są (lub były) do pobrania na 3d palace tech smith się nazywają. http://www.google.pl/search?q=tech+smith&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official
heZrou Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 a ja zaczynałem od ztrójwymiarylizowania podręcznika do systemu RPG Warhammer dwa lata temu jak zaczynałem moją przygodę z czyde w Blenderku :]
Ucash Bonzo Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Za pomoca jkaiego programy robi tą animacje ja dopiero wszedłem na to forum i niewiem gdzie znalesc jakies tutki pomoc jaki mprogramem to robicie i jak i co to jest 3d max i jeszcze inne...
Ucash Bonzo Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 za pomoca jakiego programu on zrobił ten miecz i co to jest 3dmax wszedłem dopiero na to forum i niewiem gdzie szukac pomocy ... jakis tutków ;>
ofca Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 oooooooooooooooooo - Post mojego stazu na max3d...naj naj naj naj :D
Rekomendowane odpowiedzi