Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

jestem jeszcze "zielony" w modelowaniu, weźcie to pod uwagę jak będziecie oceniac :). Tak czy inaczej czekam również na słowa krytyki, tj. na co powinienem zwrócic uwagę robiąc tego typu modele itd.

swordbymateo39gw.th.jpg

swordbymateoipochwa7sx.th.jpg

swordbymateowpochwie9da.th.jpg

Mam nadzieję, że nie jest aż tak źle :P

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm a gdzie tekstura?? :D:D

nie jest chyba zle ale czy nie jest za krótki jak na "miecz"?

Napisano
  • Autor

Hmmm jak go modelowałem wydawał się byc dłuższy :], teksturowanko będzie jak się nauczę robic mapki, tj. mapowanie tekstury bo jeszcze tego nie odkryłem :]. Narazie pozostaje mi nakładac takie gotowce :D.

Tutaj mała poprawka co do długości ostrza :]

swordbymateolong3vt.th.jpg

Napisano

Więc to nie low poly. Co nie znaczy, że nie ma nic wspólnego z Game Art. ;)

Może ustaw inne Smoothing Groups dla obu stron ostrza bo jego krawedzie wygladają na zaokrąglone.

Napisano

teo-disturbed, siateczka w low poly powinna wygladac raczej tak:(moze troszke przesadzilem :d:d ale w kazdym razie blizej mojej wersji)

screen272200607072054502ga.th.jpg

Napisano
  • Autor

Hehe jeśli tak to ja troche przesadziłem z tym smoothem. ^^

PS: Macie jakiś dobry tutorial o mapowaniu textury bo ja nie umiem teksturowac :P

Napisano

hm dam ci tutki niezłe do mapowania :) Video tutki, wprawdzie tam jest wyjaśnione wszystko na podstawie głowy Unwrapy itp ale to ci pewnie pomoże sie zoriętować o co chodzi :)

http://www.3d-palace.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=133

wlazisz tam potem Autodesk 3ds max i wybierasz "A Guide to Unwrapping"

tutki nie są trudne bo sam troszke oglądałem je :) ( trzeba sie zarejestrowac aby zassać )

Napisano

teo... wszystko przed tobą poczytaj może artykuły o modelowaniu na potrzeby gier np hmm warp? Albo źródła ogólnie w internecie dostępne :) Pozatym mam pytanie dlaczego duża część zaczyna od wymodelowania miecza (ja też tak zaczynałem) hmm

Napisano

dlatego miecz bo jest stosunkowo prosty =] a tak wogóle to ja zaczynałem chyba od modelowania kubka :P

Napisano

a ja zaczolem od modelowania lamborginni diablo :D serio, tylko troszke nie wyszedl :D:D

Napisano
  • Autor

Wizz mam pytanko... Masz może linki do kodeków pozwalających obejrzec te tutki ze stronki 3d-palace? Matroski mi ich nie obsługują, a jak biorę automatyczne wyszukiwanie to (rzecz oczywista) nie znajduje mi ich.

Szukając samemu też nic nie znalazłem. W sumie to dziwne bo filmiki są w formacie .avi.

PS. Ten tutek o unwrapping'u zaliczam do sound tutorials, a nie video :P [ponieważ mam tylko dźwięk]...^^

Napisano

a ja zaczynałem od ztrójwymiarylizowania podręcznika do systemu RPG Warhammer dwa lata temu jak zaczynałem moją przygodę z czyde w Blenderku :]

Napisano

Za pomoca jkaiego programy robi tą animacje ja dopiero wszedłem na to forum i niewiem gdzie znalesc jakies tutki pomoc jaki mprogramem to robicie i jak i co to jest 3d max i jeszcze inne...

Napisano

za pomoca jakiego programu on zrobił ten miecz i co to jest 3dmax wszedłem dopiero na to forum i niewiem gdzie szukac pomocy ... jakis tutków ;>

Napisano

oooooooooooooooooo - Post mojego stazu na max3d...naj naj naj naj :D