Huter Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Powiedzmy, że chciałbym wykreować wyginany spline (ponad 10 vertexów + smooth + bezier), ale który mógłbym edyotować jak Helix (sprezynka) ... czyli by w rezultacie zrobić jakby dłuuuugi wyginany sprezysty obiekt ... a może jakaś alternatywa (inne rozwiązanie i uzyskanie obiektu oczekiwanego) ... kombinuje ... kombinuje i dokombinować się nie mogę
xeav Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 za bardzo nie rozumię co pragniesz osiągnąć :| spróbuj utworzyć spline i dodać mod sweep
streaker Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Też za cholere nie moge pojąć, o co ci chodzi: ma być edytowalny jak helix, czyli jak ?
piotrek Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Ja myślę, że chodzi o sprężynę, która będzie wygięta wzdłuż spline'a.
polka dot Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 cos jak kabel telefoniczny? w rhino mozna. helix around curve.
Ania Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 coś takiego? robisz splinie, robisz helix, i na helix dajesz path deform modifier wybierając spline jako path. 1
Huter Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Napisano 9 Lipiec 2006 Super ... o to chodziło Aniu ... śliczności :) ... i przepraszam za troche nieczytelny opis problemu ...
Rekomendowane odpowiedzi