Napisano 9 Lipiec 200618 l Miałem zamiar kupić Flatrona ez 17 lub 19'', ale poszukałem w necie i ostatnio zobaczyłem to: http://www.emarket.pl/sklep/Monitory_LCD/Hyundai_Monitor_LCD_N71S_17_quot_8ms.htm,Shp,17,0,1406, Czy myślicie, żeby go brać? Czy zdecydować się jednak na crt? PS: Mam max 750pln na monitor.
Napisano 9 Lipiec 200618 l ofkorz że crt. za te 750pln kupisz dobrą 19'' i jeszcze ci zostanie. ciekawy sklep ten emarket. mają 8 crt 19'' z czego 4 to LCD :D
Napisano 9 Lipiec 200618 l za tą cenę ? obowiązkowo crt, lcd żadnego ciekawego nie znajdziesz. Jak się postarasz i dobrze poszukasz to dostaniesz nawet 21" :) Pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Hmmm... A czego mógłbym się spodziewać gdybym jednak wziął tego Hyundai'a? Obraz będzie aż tak bardzo straszny? Bo w sumie gdybym wziął 19 CRT to i tak będzie miała ona 18 cali.
Napisano 9 Lipiec 200618 l mało kolorów, szumy, na górze za duży kontrast, na dole za mały i smużenie. a crt 19 i tak będzie większy :P
Napisano 9 Lipiec 200618 l MSWiA napisał: Hmmm... A czego mógłbym się spodziewać gdybym jednak wziął tego Hyundai'a? Obraz będzie aż tak bardzo straszny? Bo w sumie gdybym wziął 19 CRT to i tak będzie miała ona 18 cali. a co bedziesz robil na tym monitorze????
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Potrzebóje go ogólnie do wszystkiego:gry, internet, filmy, ale chciałem sie też coś poduczyć w grafice 3d i 2d.
Napisano 9 Lipiec 200618 l ogolnie jak nie ronbisz nic profesjonalnie w grafice 2d to LCD moze byc chociaz tez polecam raczej lepszy CRT...
Napisano 9 Lipiec 200618 l moja opinia: CRT. kup sobie 20-22" za jakieś 600zł. powiększ biurko i rozkoszuj się rozdz: 1920x1440. LCD? za tą cenę nie dostaniesz nic dobrego. raczej jakieś old models nadające się do dziekanatu dla Pani Zosi czy na te gierki-wyścigówki dla wnusia Wojtusia :]
Napisano 9 Lipiec 200618 l Autor Myślicie, że ten będzie dobry? http://www.emarket.pl/sklep/Monitory_CRT_19/LG_Monitor_Flatron_F900P_19.htm,Shp,19,0,1711, Po przesiadce z mojej 7-letniej 15-stki myśle że i tak odczuję sporą różnice.
Napisano 9 Lipiec 200618 l coś co miało by 100 Hz w 1280x960 było by lepsze. proponuję poszukać jakiś leżaków magazynowych na allegro
Napisano 9 Lipiec 200618 l ja mam coś takiego. co prawda inny sprzedawca, ale właśnie taki model: http://www.allegro.pl/item113878137_22_belinea_108080_flat_plaskie_gw_wroclaw.html polecam! świetnie nadaje się do maxa i PS (duża rozdziałka - więcej miejsca). gorzej już z textem (małe literki) ale na forum wystarczy ;) Pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200618 l Do grafiki lepszy jest CRT niz LCD. Tez chciałem kupic sobie LCD ale tu wszyscy maja CRT?:| Też chciałbym się zapytać które monitory sa zdrowsze dla oczu przy długodzinnym siedzeniu przed monitorem?
Napisano 9 Lipiec 200618 l hmm do grafiki dobre sa lcd ale takie drogie drogi , wiec jezeli piszesz tani lcd to lepiej wcale nie kupuj nic i odloz sobie kase na czarna godzinke :) Albo wydaj kilka drobnych na monitor taki jak pokazal Tweety wydaje sie byc bardzo fajny :) A pozniej jak bedziesz mial tak wiecej kasy okolo 6k to kup lcd ;d
Napisano 10 Lipiec 200618 l KLICEK napisał: A pozniej jak bedziesz mial tak wiecej kasy okolo 6k to kup lcd ;d Nie przesadzajmy... myślę że za 2k można by już kupić całkiem fajny LCDek na matrycy MVA/IPS.
Napisano 10 Lipiec 200618 l KLICEK: w sumie to mam ten monitor od kilku mcy i nie narzekam. nawet mam miejsce, żeby sobie papiery położyć :) co do LCD to sensowne i w miarę dobre ekrany które mogą dorównać CRT to NEC. tyle że ich cena zaczyna się od 3k (najtańsze 20") i lecąw górę do ponad 15k. tak więc za 700-800 zł można jedynie CRTka sobie sprawić. no chyba, że chcesz pokazać kumplom jaki ty masz LCD i jaki fajny cienutki i wogóle :> Pozdrawiam
Napisano 10 Lipiec 200618 l ja mam dwa. LCD i CRT i szczerze wolę LCD. Następny będzie panorama coś ok. 23', albo nawet dwie. Do DTP to może lepsze są CRT ale 3D, to nie wiem.
Napisano 10 Lipiec 200618 l hmm nie wiem czy przesadzam ;) pracowalem przez dluzszy okres na lcd i mnie bardziej oczy bolaly niz na crt po 2gie podswietlenie matrycy niszczylo mi nadgarstki , zabawy wieczne z kalibrowaniem przestawianiem itp sa poprostu do tylka. Jezeli juz znowu mialbym brac lcd to tylko jakis w miare najlepszy a nie tylko dobry bo dobry jest prawie jak crt
Napisano 10 Lipiec 200618 l http://www.radiotonalwernia.com/ Modele są 2-3 letnie, ale fabrycznie nowe i dobre. Moje 22' Mitsubishi sprawuje się naprawde dobrze.
Napisano 11 Lipiec 200618 l MassTA napisał: Nie przesadzajmy... myślę że za 2k można by już kupić całkiem fajny LCDek na matrycy MVA/IPS. zgadzam sie - kupiłem dla żony Belinea 101920 v.C za chyba cos koło 1500 (w apollo . pl). matryca mva, jasnosc ok, mozna siedziec godzinami (ona jest tłumaczem). Kolory bardzo przyzwoite. zero badpixeli Ja mam crt 21'' (siemensa) właśnie z radiotonalwernia, i nastepny bedzie napewno LCD. natomiast konieczne jest aby jasność po obniżeniu konstrastu i jasności była niska - bo inaczej wypala oczy. andrzej