Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

za tą cenę ? obowiązkowo crt, lcd żadnego ciekawego nie znajdziesz. Jak się postarasz i dobrze poszukasz to dostaniesz nawet 21" :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Hmmm... A czego mógłbym się spodziewać gdybym jednak wziął tego Hyundai'a? Obraz będzie aż tak bardzo straszny? Bo w sumie gdybym wziął 19 CRT to i tak będzie miała ona 18 cali.

Napisano
  MSWiA napisał:
Hmmm... A czego mógłbym się spodziewać gdybym jednak wziął tego Hyundai'a? Obraz będzie aż tak bardzo straszny? Bo w sumie gdybym wziął 19 CRT to i tak będzie miała ona 18 cali.

a co bedziesz robil na tym monitorze????

Napisano
  • Autor

Potrzebóje go ogólnie do wszystkiego:gry, internet, filmy, ale chciałem sie też coś poduczyć w grafice 3d i 2d.

Napisano

ogolnie jak nie ronbisz nic profesjonalnie w grafice 2d to LCD moze byc chociaz tez polecam raczej lepszy CRT...

Napisano

moja opinia: CRT. kup sobie 20-22" za jakieś 600zł. powiększ biurko i rozkoszuj się rozdz: 1920x1440.

LCD? za tą cenę nie dostaniesz nic dobrego. raczej jakieś old models nadające się do dziekanatu dla Pani Zosi czy na te gierki-wyścigówki dla wnusia Wojtusia :]

Napisano

Do grafiki lepszy jest CRT niz LCD. Tez chciałem kupic sobie LCD ale tu wszyscy maja CRT?:|

Też chciałbym się zapytać które monitory sa zdrowsze dla oczu przy długodzinnym siedzeniu przed monitorem?

Napisano

hmm do grafiki dobre sa lcd ale takie drogie drogi , wiec jezeli piszesz tani lcd to lepiej wcale nie kupuj nic i odloz sobie kase na czarna godzinke :) Albo wydaj kilka drobnych na monitor taki jak pokazal Tweety wydaje sie byc bardzo fajny :)

A pozniej jak bedziesz mial tak wiecej kasy okolo 6k to kup lcd ;d

Napisano
  KLICEK napisał:

A pozniej jak bedziesz mial tak wiecej kasy okolo 6k to kup lcd ;d

Nie przesadzajmy... myślę że za 2k można by już kupić całkiem fajny LCDek na matrycy MVA/IPS.

Napisano

KLICEK: w sumie to mam ten monitor od kilku mcy i nie narzekam. nawet mam miejsce, żeby sobie papiery położyć :)

co do LCD to sensowne i w miarę dobre ekrany które mogą dorównać CRT to NEC. tyle że ich cena zaczyna się od 3k (najtańsze 20") i lecąw górę do ponad 15k. tak więc za 700-800 zł można jedynie CRTka sobie sprawić. no chyba, że chcesz pokazać kumplom jaki ty masz LCD i jaki fajny cienutki i wogóle :>

Pozdrawiam

Napisano

ja mam dwa. LCD i CRT i szczerze wolę LCD.

Następny będzie panorama coś ok. 23', albo nawet dwie. Do DTP to może lepsze są CRT ale 3D, to nie wiem.

Napisano

hmm nie wiem czy przesadzam ;) pracowalem przez dluzszy okres na lcd i mnie bardziej oczy bolaly niz na crt po 2gie podswietlenie matrycy niszczylo mi nadgarstki , zabawy wieczne z kalibrowaniem przestawianiem itp sa poprostu do tylka.

Jezeli juz znowu mialbym brac lcd to tylko jakis w miare najlepszy a nie tylko dobry bo dobry jest prawie jak crt

Napisano
  MassTA napisał:
Nie przesadzajmy... myślę że za 2k można by już kupić całkiem fajny LCDek na matrycy MVA/IPS.

zgadzam sie - kupiłem dla żony Belinea 101920 v.C za chyba cos koło 1500 (w apollo . pl). matryca mva, jasnosc ok, mozna siedziec godzinami (ona jest tłumaczem). Kolory bardzo przyzwoite. zero badpixeli

Ja mam crt 21'' (siemensa) właśnie z radiotonalwernia, i nastepny bedzie napewno LCD. natomiast konieczne jest aby jasność po obniżeniu konstrastu i jasności była niska - bo inaczej wypala oczy.

andrzej