Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Poloneza... znaczy aktywność na forum czas zacząć.

Witam zatem.

Do tej pory się przyglądałem i kopara mi zjeżdżała do samej ziemi, ale teraz mam problem, więc muszę pokazać swoje wypociny...

Otóż nie wiem, co z tym dalej. Krytyka milej widziana.

postacsm3ed.jpg

http://www.rzool.prv.pl/postacsm.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj.

Postać wygląda dosyć ciekawie. Czemu takie dziwne rozmiary obrazka?

Potencjał to swój ma.

Napisano
  • Autor

Racja. Chodzi przede wszystkim o układ kompozycyjny, bo to się głównie sypie. Zastanawiam się, jak zagrać układem tła tak, żeby podbił kompozycję i samą postać. Generalnie chodzi o dobranie odpowiedniego podkładu w takim formacie.

Rozmiar jest taki dziwny w zasadzie tylko po to, żeby pojawił się problem :). Poza tym chciałem dać trochę oddechu postaci, a stwierdziłem, że nie chcę rozszerzać kadru w dół ani w lewo. Prawa strona zupełnie odpadła, bo to nie po bożemu. Więc została góra i nie wiadomo, co z nią zrobić :)

Tak to jest jak rysuje się po kawałku, że człowiek potem zastanawia się, co z tym zrobić. :P

Napisano
  • Autor

No i się wydało :(

Nie zadawaj głupich pytań tylko o obrazku gadaj, a nie offtopujesz...

Napisano

no wybacz ale ja ciebie rysowac uczyc nie bede.. :)

(ale odcienie skory to moglbys jescze pomeczyc :p )

Napisano

Światełko fajne, a kadr troche za wysoki, troche u góry obciąć by się przydało ;)

Napisano

postać powinna patrzeć się, tam gdzie jest więcej miejsca (albo coś ciekawego widać). ja bym powiększył dół, zamiast góry (i nie tak drastycznie), walnął tam murek .. znaczy.. w sumie nie wiem, na czym on siedzi, bo jest ciemno

o właśnie - od prawej więcej światła, postać może rzucać spory cień, jeśli chcesz utrzymać taki nastrój, jak jest. niebo jest z reguły jaśniejsze od cienia. zadbaj też o odbicia otoczenia na butelce (tyle mocnego światła wokół, a żadnych refleksów?)

rób co chcesz, powodzenia

Napisano
  • Autor

Avenger... mi nie chodziło o korektę w stronę "zasad" rysunku. Bo te są w książkach :P i nic nie dają. (mówię o uwadze na temat tego, gdzie powinna patrzeć postać, i z tym się kompletnie nie zgadzam.)

Idąc dalej, światło od prawej - tak, jest to rzecz godna sprawdzenia (i zostanie), boję się tylko, że gdybym rozciągnął go w prawo, to ludzik zacząłbym wypadać z kadru, więc wymusiłoby to rozciągnięcie w lewo z kolei, co zabija ideę pionu kompozycji.

Napisano

tak patrzę na to i fajnie wygląda, ale kto to jest, co on ma na sobie i po co on tak siedzi (te odpowiedzi powinny być w obrazie)

przypomina mi się ostatnia scena z Riddicka, jak przypadkiem usiadł na tronie, i to mi tu pasuje, zrób mu tron i te nogi na czymś postaw, schodki pod tronem i jakiś futrzak z paszczą pod nogami

a jak się upierasz z tym murem, to sprawa jest prosta, w drugim planie wieżyczka z daszkiem i okienkiem i gdzieś po lewej w trzecim planie prześwit i kawałek nieba z ksieżycem

Napisano

Mi się to jakoś niespecjalnie podoba, pewnie przez wykonanie, ale górę ciemnego tła można wykorzystać na np. jakiś napis lub 'chmurę myśli' bądź oparów z jego głowy, która przdstawiałaby.....coś, np:kłębowisko twarzy.