MaGuu Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Jak w tytule. Często pojawia mi się, przy próbie odpowiedzi, ze umieszczam za dużo pikczersów. Pojawia się to czasami nawet wtedy, kiedy zadnego nie umieściłem...Czy tylko mi takie coś wyskakuje? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 hmm... za duzo emotek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2006 Fucktycznie, działa :) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 7 to faktycznie malo ;/ nie mozna by zrobic 10? czesto trzeba sie meczyc by dac jakas gaalerie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Ta kwestia była już poruszana - niestety miało by to wtedy wpływ na szybkość pracy serwera i jego obciążenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 no dobra ze zdjeciami to tak ale z emotkami ? no omg czesto mi sie do zdaza ze mi sra ze za duzo emotek mam ;o to albo je wylaczcie albo zniescie ten zakaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Klicuś ale nie krzycz :) to nie moja wina - chciałem żeby były większe możliwości ale nie wszystko da sie przeskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 nie krzycze :D przykre i imo glupie jest to ze blokuje ilosc emotek 2 kb 1 emotka reszte takich samych juz nie sciaga , nie wierze ze to obciaza serwer ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 :) emotki napewno nie obciążają tak jak większa grafika - może Adek na to pojdzie ale w kwesti obrazków to wątpie i nie do końca sam jestem przekonany - poczekamy zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 spoko Hindus ale wydaje mi sie ze emotki niestety sa polaczone z obrazkami , bo w koncu emotki to taki maly obrazeczek ;) Niestety nadal ja nie rozumiem po co jest to ograniczenie i widze ze wy tez niewiecie ;) jezeli wrzucam obrazki ze swojego serwa i daje linki [/img] to w jaki sposob to obciaza serwer ? nawet gdybym wrzucil 100 obrazkow po 1 mb kazdy to to by obciazalo moj serwer nie serwer max.pl (jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu) Moim zdaniem powinno byc ograniczenie co do obrazkow wrzucanych na serwer max3d.pl, a z alternetywnego zrodla jak imageshack nie powinno byc ograniczen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Ta kwestia była już poruszana - niestety miało by to wtedy wpływ na szybkość pracy serwera i jego obciążenie. Obciazenie serwera przez zewnetrzne obrazki? Nie chodzi mi o mozliwosc uploadu, chodzi tylko o tagi to w jaki sposob to obciaza serwer ? nawet gdybym wrzucil 100 obrazkow po 1 mb kazdy to to by obciazalo moj serwer nie serwer max.pl (jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu) Moim zdaniem powinno byc ograniczenie co do obrazkow wrzucanych na serwer max3d.pl, a z alternetywnego zrodla jak imageshack nie powinno byc ograniczen No wlasnie o tym mowie. Przeciez zewnetrzne obrazki wykonywane sa na linii moj serwer-moja przegladarka. A max jest tylko jakby posrednikiem. Przeciez wszyscy wiem dlaczego czesto zabrania sie hotlinkowania na hostach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 A no taki sposób to było by jakieś rozwiązanie - dobra to teraz poczekajmy może Adek coś napisze na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 To w takim razie może chodzi o osoby z modemem/niezbyt szybkim łączem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 To w takim razie może chodzi o osoby z modemem/niezbyt szybkim łączem. możliwe a w sumie nikt nie wziął tego pod uwage...takie rozwiazanie było by przydatne dla ludzi ktorzy tworzą sobie galerie i robia upload w pierwszym poscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 wzialem to pod uwage Minitril ;) ale wiesz nie wiem kto ma teraz modem ? w sumie ja mam modem 128/128 najwolniejsze co jest na swiecie i nie przeszkadza mi jak jest duzo obrazkow , mam ustawione maxymalna ilosc postow per pejdz i na cgtalku tak samo gdzie ilosc zdjec jest 10321321 razy wieksza i nie przeszkadza mi to ze musze poczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 też mam max postów/stronę i generalnie to nie przeszkadza, chyba, że mówimy o rzeczach interesujących :) wzialem to pod uwage Minitril ;) WTF? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Co do emotek to rzeczywiście czasem chce się walnąć z 40 w jednym poscie. Natomiast to co obrazów to wydaje mi się, że podstawowym kryterium byli tutaj użytkownicy korzystający z modemów - nie, nie Neostrady/whatever 128 KLICEK tylko modemów dial-up gdzie czas ładowania strony ma znaczenie. Z tego samego powodu w wątku "speed painting" kiedyś wprowadzono zasadę która zakazuje postów bez obrazków aby nie zaśmiecać wątku rzeczami które znaczenie wydłużają czas ładowania strony nie wnosząc "treści" w postaci obrazu. Ludzi korzystających z modemów jest jeszcze sporo i o nich w pierwszej kolejności powinniśmy pamiętać. Jechałem na modemie przez 6 lat (!!!) więc doskonale ich rozumiem. ;) illy: nie wiem dlaczego jesteś za tępieniem emotek/podwójnych znaków itd.? Dlaczego ograniczać kogoś formę wypowiadania się? Nie PiSuj ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 omg 21 wiek, a polacy na modemach YEAH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Kto powiedział, że tylko Polacy? Miliony amerykanów korzystają z połączeń modemowych (dial-up) a w takiej np. Japonii mniej ludzi ma dostęp do szerokopasmowego internetu niż w Polsce (procentowo w przeliczeniu na mieszkańców - na początku zeszłego roku było to ok 15-16%). Wygląda więc na to, że nie jest z nami tak najgorzej - no może poza cenami gdzie brylujemy. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 wiesz czym sie rozni dialup w us a dial up w polsce ? polaczenie dial up potrafi byc szybsze niz 5kb zapewniam Cie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 nie wiem dlaczego jesteś za tępieniem emotek/podwójnych znaków itd.? Dlaczego ograniczać kogoś formę wypowiadania się? Nie PiSuj ;P Z tego samego powodu co nienawidze blogowego pisania, dzieci neostrady itd. Nie nieszczmy plynnej formy wypowiedzi Jechałem na modemie przez 6 lat (!!!) więc doskonale ich rozumiem. ;) Piatka! Ale wystarczy napis " uwaga 56k" w tytule watku i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 ...i już? ...i już taki z modemem się zasmuci bo mu nasrali 472 obrazki w jednym poscie :P KLICEK: 56K na całym świecie to taka sama wartość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Remedy coz slyszalem co innego ;) mi sie wydawalo ze neo leci przez kabel od telefoniczny ,ale coz nie nigdy nie mialem neo wiec nie wiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Neo (DSL/xDSL) leci przez kabel telefoniczny, ale na wyższym paśmie niż zwykła rozmowa telefoniczna (przez którą 'leci' zwykły dial-up modemowy), dzięki temu możliwe są wyższe prędkości niż 56k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 no i dora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Adsl :) ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 adsl.... to ja troche naleje do ognia..... dlaczego taki sam dsl, na tym samym laczu, kosztujacy tyle samo w niektorych krajach ma limit (dokladnie tylko w jednym) a w innych nie ma (reszta swiata)? czy przypadkiem ktos probowal to renegocjowac? to jakby miliony userow w tym kraju.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 bo moze w jednym kraju sa kable z miedzi a w innym z aluminium, przeciez mowimy o wysokich czestotliwosciach, chyba, a moze tez licencja nie pozwala na wikszy limit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notdot Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 bo moze w jednym kraju sa kable z miedzi a w innym z aluminium, przeciez mowimy o wysokich czestotliwosciach, chybaz tego co ja sie znam na tych wszystkich kablach i czestotliwosciach to masz szczescie ze na koncu napisales "chyba" bo jedno nijak ma sie do drugiego, chyba ;) vv3k70r: bo tak sobie ktos tam w tpsa ustalil i juz, wiadomo ze nie ma (prawie) zadnych przeszkod technicznych zeby nie bylo limitow, ale co tam polska to dziwny kraj z dziwnymi ludzmi, wiec chcesz wiekszy limit to płać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 z tego co ja sie znam na tych wszystkich kablach i czestotliwosciach to masz szczescie ze na koncu napisales "chyba" bo jedno nijak ma sie do drugiego, chyba ;)sam tez napisales "chyba" wiec nie podwazaj mojej wypowiedzi dopoki nie jestes pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notdot Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 specjalnie na koncu dodalem ;) zeby wiadomo bylo ze sie nie czepiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 w Polsce sa takei same kable i takie same szafy adsl :) i pracowali tam CI sami technicy ktorzy nawiali teraz pracuja tutaj, tepsie nei chcialo sie palcic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 nierozumiem tylko czemu nie mozna dac wiecej fotek kiedy daje sie je ze swojego wlasnego serwera a na tym tylko linka sie trzyma do nich :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Ilosc img zostala zwiekszona z 7 do 10 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Co do limitów tp - debilne z naszej str patrzac ale z ich nie koniecznie. Ostatnio dzwonili z propozycjami nowych wariantów neo... spławiałem ich ale byli upierdliwi więc zaczołem naciskać inaczej, kierownik którego zaprosilem do negocjacji powiedział mi że limity sa po to by wyeliminować pajęczazy (tych co to biora neo i zasilają nim całe osiedla i dzielnice kraje i planety) Słowem chodzi o to by nikt na neo nie dorabiał dzielac to łacze na 20 mil głodujących w somalii albo no nie wiem. Posród moich znajomych jest kilka osób które dzielą łącze 2 mieszkania z sąsiadami dlaczego nie więcej ktoś spyta. PROSTE po 1 neo 512 jest na tyle nie drogie że za pół ceny jest już do przełkniecia porównujac z cywilizowanym swiatem. po 2 transfer nie jest symetryczy i na wyjsciu jest 128 co jak podzielić na 2 wszyscy wiedzą ile wyjdzie. No ale pajeczaży nalezy zwalczać tak bo inaczej trzeba by konkurencyjne ceny dać by wytempić zjawisko. zapytałem go co mysli o rodzinach wielodzietnych mam kumpla z 6giem rodzeństawa. eh szybko zakończyła sie ta rozmowa, limitu nie zdejmą wiec dalej siedze na starym neo... ...to tyle jeśli o transfer, a ponieważ sprzet maja słaby to dobre jest restetuja go co 24h :D i kable nie maja tu wiele do powiedzenia wiecej filma sagem to jakby ktos sie głowił czemy rozpina go regularnie co dobę. Jestem zwolennikiem innego rozwiazania odblokujmy ilosc obrazków Ale do watku mozna wkładać tylko miniaturki z linkiem do pełnego formatu i tyle. Dodatkowo zdejmijmy limit wielkosci obrazków montowanych na serverach z poza forum tak by nie było obecnych problemów dla pewnosci mozemy zdjąć hosting obrazków na nim po za miniaturkami które by generował co wy na top ja mysle ze to dosć inteligentne rozwiazanie byłoby. Doprecyzuję bo moze to bedzie jakis wariant: 1) wszyscy których znam hostuja obrazki na innych serverach nie na max3d tylko jakichs tam darmowych wyspecjalizowanych 2)lepią je w pełnym wymiarze odrazu w watek 3)niektóre stony otwieraja sie nawet na dslu po 20 min więc: 1)wywalmy ograniczenie ilosci obrazków 2)wywalmy hosting na max3d 3)dodajmy automat do robienie miniatur z zewnetrznego hostingu 4)ustawmy procedure tak by mozna bylo wrzucic tylko tabelke z załączonymi miniaturami 5)kto chce klika i ma pełny wymiaz ze wskazanego servera gzdie cały plik został wrzucony 6)miniaturki wielkosci 4 avatarów wystarczą Czy to by nie ułatwiło i uprzadkowało spraw ? Jak myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi