Napisano 19 Lipiec 200618 l Korzystając z przerwy w pracy postanowilem wymodelować w miare szybko jakis telefonik. Padło na motke V980. Na razie przedstawiam ok 12h mojej pracy nad tym modelem (zacząłem wczoraj). Jutro dokoncze modelowac i jak bede mial czas to popracuje nad teksturami i materialami. Jutro podrzuce tez jakies siateczki. Pozdrawiam
Napisano 19 Lipiec 200618 l No piekna robota :) Mialem taka komore, ale sie rozleciala - klapka pdpadla... sama!! ;P Nie no modelling na b.wysokim poziomie! Pozdrawiam!
Napisano 19 Lipiec 200618 l Ostatnio tez sie mecze z modelowaniem podobnych przedmiotow.. i tak spytam... jak wam cholera wychodzi to tak czysto, na przyklad te koleczko pod ekranem... a, co ja bede pisał, poczekam na siatki, może jak się przyjze to sie czegos naucze :)
Napisano 20 Lipiec 200618 l Autor Podrzucam obiecane siateczki (z wczoraj - pare szczegolow dzis poprawilem):
Napisano 21 Lipiec 200618 l A tak z ciekawosci, czysty maxowy polymodeling ? czy uzywasz czegos jeszcze ?
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor Tak tak vodafone;) co do modelingu to jest to tylko i wylacznie standardowy polymodeling. Podrzucam renderek z materialami:
Napisano 21 Lipiec 200618 l Pracuj dalej jeszcze daleko do konca - przy tym przycisku pod wyswietlaczem cos nie gra - materiały i render kiepski jak narazie. Odnosze jakieś dziwne wrażenie jak na niego patrze - masz tam smoothing włączony czy jak - albo przez shadery ale dziwnie to wyglada.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor dzieki za szybka odpowiedz! Moglbys zaznaczyc ten przycisk? bo nie bardzo wiem o ktory chodzi. W nast. renderze psotaram sie tez zmienic wyswietlacz, teraz tak patrze ze go mocno przeswietlilem:/
Napisano 21 Lipiec 200618 l Spoczko ;) pod tym przyciskiem cos faluje - druga sprawa - przy tych dziodzkach ;) niżej cos na rogach dziwnie wyglada - daj wiekszą rozdziałę nastepnym razem to sie zluka dokładniej - pozdro.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor ten przycisk to... 'obiektyw aparatu' ze tak to ujme;) zaraz cos podrenderuje w tym rejonie zebys mogl sie lepiej przyjrzec.
Napisano 21 Lipiec 200618 l no widac ze w dwoch punktach cos jest nie tak... ale i tak praca fajna, pozdr
Napisano 21 Lipiec 200618 l no to musisz to poprawić bo wida i to mocno - przyjdą shadery to jużkompletnie będzie widac.
Napisano 22 Lipiec 200618 l Autor dzieki za trafne spostrzezenia. Poprawilem siateczke w tych dwoch miejscach i teraz jest oki. Podrzucam kolejny renderek w ciut wiekszej rozdzialce, zmienilem nieco oswietlenie i przebudowalem wyswietlacz. Pozdrawiam
Napisano 22 Lipiec 200618 l lepiej - zdecydowanie - praktycznie w modelu wad juz nie widać - teraz można sie czepiać materiałow - musisz jeszcze nad nimi popracowac bo szkoda modeliku ;) Bez urazy - jak narazie wyglada jak zwykły test jesli idzie o render - postaraj sie bardziej bo wiem że cie na to stać :) może spróbuj maxwellem go cos jak ja mojego nikona albo i lepiej - wtedy bede full zadowolony :)
Napisano 22 Lipiec 200618 l Autor hmm maxwell raczej odpala - nie znam zupelnie tego renderera, a pozatym mysle ze z V-raya da rade sie szybciej cos fajnego wydusic. Na razie brak mi pomyslu co bym mogl poprawic w materialach. Any ideas? Poki co poszperam w necie moze mnie cos natchni;)
Napisano 22 Lipiec 200618 l Nie mam pomysłu - może i szybciej wydusisz ale lepiej nie będzie ;) pomysl nad tym. Ciemny Render był by lepszy imo.