vision3d Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Korzystając z przerwy w pracy postanowilem wymodelować w miare szybko jakis telefonik. Padło na motke V980. Na razie przedstawiam ok 12h mojej pracy nad tym modelem (zacząłem wczoraj). Jutro dokoncze modelowac i jak bede mial czas to popracuje nad teksturami i materialami. Jutro podrzuce tez jakies siateczki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 wleiłeś obrazki miniatur zamiast linków :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 No piekna robota :) Mialem taka komore, ale sie rozleciala - klapka pdpadla... sama!! ;P Nie no modelling na b.wysokim poziomie! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Ostatnio tez sie mecze z modelowaniem podobnych przedmiotow.. i tak spytam... jak wam cholera wychodzi to tak czysto, na przyklad te koleczko pod ekranem... a, co ja bede pisał, poczekam na siatki, może jak się przyjze to sie czegos naucze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 Podrzucam obiecane siateczki (z wczoraj - pare szczegolow dzis poprawilem): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 oraz dzisiejszy progres: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Vodafone :P? Bardzo ladne, schludne siateczki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 A tak z ciekawosci, czysty maxowy polymodeling ? czy uzywasz czegos jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 Tak tak vodafone;) co do modelingu to jest to tylko i wylacznie standardowy polymodeling. Podrzucam renderek z materialami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Pracuj dalej jeszcze daleko do konca - przy tym przycisku pod wyswietlaczem cos nie gra - materiały i render kiepski jak narazie. Odnosze jakieś dziwne wrażenie jak na niego patrze - masz tam smoothing włączony czy jak - albo przez shadery ale dziwnie to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 dzieki za szybka odpowiedz! Moglbys zaznaczyc ten przycisk? bo nie bardzo wiem o ktory chodzi. W nast. renderze psotaram sie tez zmienic wyswietlacz, teraz tak patrze ze go mocno przeswietlilem:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Spoczko ;) pod tym przyciskiem cos faluje - druga sprawa - przy tych dziodzkach ;) niżej cos na rogach dziwnie wyglada - daj wiekszą rozdziałę nastepnym razem to sie zluka dokładniej - pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 ten przycisk to... 'obiektyw aparatu' ze tak to ujme;) zaraz cos podrenderuje w tym rejonie zebys mogl sie lepiej przyjrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2006 powiekszenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 no widac ze w dwoch punktach cos jest nie tak... ale i tak praca fajna, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 no to musisz to poprawić bo wida i to mocno - przyjdą shadery to jużkompletnie będzie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 dzieki za trafne spostrzezenia. Poprawilem siateczke w tych dwoch miejscach i teraz jest oki. Podrzucam kolejny renderek w ciut wiekszej rozdzialce, zmienilem nieco oswietlenie i przebudowalem wyswietlacz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 lepiej - zdecydowanie - praktycznie w modelu wad juz nie widać - teraz można sie czepiać materiałow - musisz jeszcze nad nimi popracowac bo szkoda modeliku ;) Bez urazy - jak narazie wyglada jak zwykły test jesli idzie o render - postaraj sie bardziej bo wiem że cie na to stać :) może spróbuj maxwellem go cos jak ja mojego nikona albo i lepiej - wtedy bede full zadowolony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 hmm maxwell raczej odpala - nie znam zupelnie tego renderera, a pozatym mysle ze z V-raya da rade sie szybciej cos fajnego wydusic. Na razie brak mi pomyslu co bym mogl poprawic w materialach. Any ideas? Poki co poszperam w necie moze mnie cos natchni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 Nie mam pomysłu - może i szybciej wydusisz ale lepiej nie będzie ;) pomysl nad tym. Ciemny Render był by lepszy imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi