Napisano 19 Lipiec 200618 l Cześć. Lamborghini Murcielago. Blender. Yafray. oraz wersja czerwona - mniej mi się podoba
Napisano 19 Lipiec 200618 l oraz wersja czerwona - mniej mi się podoba mi tez... model ladny, niewidac wiekszych bledow, ale sam render i oswietlenie pozostawiają wiele do zycaznia, pozdrawiam
Napisano 19 Lipiec 200618 l fajnie chociaz studio mi nie pasi ale to tylko marudzenie z tym ze auto wydaje sie spłaszczone:/
Napisano 19 Lipiec 200618 l Autor fajnie chociaz studio mi nie pasi ale to tylko marudzenie z tym ze auto wydaje sie spłaszczone:/ Przecie z blueprintów robiłem :#
Napisano 19 Lipiec 200618 l nawet ładny, szczególnie jak na blendera bo o ile wiem to stasznie zamotany i trudny program w porównaniu do maxa :) jedynie się przyczepie że rowki nie są pozaokrąglane tylko kanciaste tak jak i niektóre kanty np na dole przedniego zderzaka ... chyba że po prostu dałeś troche za mały chamfer ;P może jeszcze jakieś inne ujęcia zrenderujesz ? ps: jesteś z tego świdnika koło lublina ??
Napisano 19 Lipiec 200618 l Autor Tak jestem z tego Świdnika:) Rzeczywiście przesadzam z tymi kantami:]
Napisano 19 Lipiec 200618 l fajnie chociaz studio mi nie pasi ale to tylko marudzenie z tym ze auto wydaje sie spłaszczone:/ Mam identyczne odczucia kiedy patrzę na ten samochód. Jakby cała kabina była spłaszczona. To, że robiłeś "z blueprintów" nie gwarantuje poprawności wykonania. Auto wydaje mi się jakby low-poly. Jako low-poly bardzo fajne (poza ową płaskością). Jeżeli natomist mam oceniać to jako "pełnowartościowy" model to brakuje mi krągłości i detali. Raz za ostre krawędzie, innym znowu razem zbyt oble. Podsumowując. Całkiem nieźle ;)
Napisano 20 Lipiec 200618 l Flagowym kolorem Murcielago jest zolty, wtedy autko prezentowaloby sie SUPER. No, i moze studio troche ciemniejsze, bo zbyt jasno jak dla mnie, ale to kwestia gustu:P PS. #Pawel, moglbys udostepnic link do blueprintow do tego autka??
Napisano 20 Lipiec 200618 l co do spłaszczenia to moze jest to wina kadru. hjęsli to hdri to możesz powiedzieć jakie ? jeśli nie korzystałeś z hdrka to powiedz proszę parę słow na temat oświetlenia i umiejscowienia świateł.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor Użyłem tutaj AngMapy (Coś podobnego do HDRI) wykonanej własnoręcznie. Światło to GI, Full oraz jedna zwykła lampa
Napisano 21 Lipiec 200618 l Ja bym go widzial jako srebrny metalic :D Jak dla mnie narazie wersja biala najladniejsza ;]
Napisano 21 Lipiec 200618 l racja,w metallicu prezentowałby się imho naljepiej ;]. angmap ? hmm... pierwsze słyszę ;P. możesz pokazać screenshota?
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor ANGMAP - w blenderze. Oto miniaturka mapy(zwykły plik JPG) Mógłby ktoś pokazać przykład srebrnego metaliku na jakimś aucie. ? PS. mi też najbardziej podoba się pierwszy render :)
Napisano 21 Lipiec 200618 l http://subzeuz.nl/3d/ClioV6/ClioV6-019.jpg http://subzeuz.nl/3d/ClioV6/ClioV6-021.jpg
Napisano 24 Lipiec 200618 l dół auta może i jest dobry ale właśnie u góry kabina naprawdę wydaje się spłaszczona poza tym te światła są za duże one nie zajmują tyle maski wiem bo też robię murcielago ;)
Napisano 24 Lipiec 200618 l no.. w Polsce to jakbys zaparkowal na chwile na chodniku to na 99,99% ktos by o nie zahaczyl