daymon Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Witam. "Walka" z oświetleniem i renderingiem mająca na celu dążenie do uzyskania jak najbardziej realistycznej sceny. 3ds max 8 ,vray , photoshop. Pozdrawiam.
KLICEK Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 hej jest fajnie nawet bardzo, jezeli dazysz do realnej sceny wypal Ambient ocluson uzywajac mentala w miejsach zalamania otrzymasz fajne cienie a miejscach jasnych rozjasnienie zmixujesz mape w ps i otrzymasz lesza textrke ktora wystarczy zrenderowac zeby ladnie wygladala ;) , bo jednego czego brakuje w foteliku to wlasnie fajnych cieni w zalamaniach i zakamarkach :) oraz tam na oparciu przy guziczkach
naeq Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 nawet ładnie wyszło, ale DOF za duży no i trzeba było by jesczze popracować by uzyskać fotorealistyczny efekt :)
hkropinski Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 skora taka troche nieskórzana, powinna byc bardziej sliska, i ten dof... a pozatym nienajgorzej, pozdr
jaccunio Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 za duzy dof i poprawilbym troche odbicia na skorze
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 zmarszczki na skórze powinny być zależne od rozmieszczenia guzików a u ciebie nie są. dof totalnie tu nie pasuje, chiba że to miało być zdjęcie domku dla lalek.
Marek G Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 do realizmu to tutaj duo jeszcz brakuje, ale trzeba cwiczyc i cwiczyc .pozdr Marek
marunioms Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Jak dla mnie nawet ciekawie wyszło, ale prosiłbym bez DOF-a, to mozna cos wiecej bedzie napisac.
daymon Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Napisano 24 Lipiec 2006 Hey. Dzięki za odpowiedzi i uwagi co do pracy. Widze ,że bede musiał jeszcze nad skórką troche popracować:) Dof zastosowałem po raz pierwszy w mojej pracy,wykonałem go w photoshopie. Zamieszczam tutaj wersje bez dofa jak sobie życzycie.
!Ewert Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 100 razy lepiej, ogólnie mi sie bardzo podoba ale chyba stól lewituje:)
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 rendernij to w maxwellu. mniej się narobisz i wyjdzie ładniej. ziarno też nie będzie większe niż tu.
daymon Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Napisano 24 Lipiec 2006 Tomuś -dzięki , może sie tak wydaje ale styka sie on z podłożem Master - maxwella nigdy nie używałem, więc musiałbym poświęcic troche czasu na poznanie opcji. Jak narazie chce sie nauczyć jak najlepiej renderować w V-ray`u Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi