flashmaster Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 czy da sie np pzreskalowac wszystko na scenie, mam postac i ma wzrost 18374cm chcialbym to zmniejszyc kilkaset razy ale zeby i ubrania i cialo wszystko ladnie sie zmniejszylo razem z bipedem itp czy jest taka mozliwosc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnyMan Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 Zaznaczasz wszystko (obojętnie jakim sposobem to zrobisz). Naciskasz R, później F12 i w offset world wpisujesz odpowiednią wartość. Dodatkowo przydatne jest użycie kombinacji klawiszy CTRL + N - dostajesz interpretator działań matematycznych za free;d. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flashmaster Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 nie dziala podales mi sposob na zwykle skalowanie postac juz ma nalozony skin weic rozłazi sie na dziwn elementy po skalowaniu recznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 To i ja jeszcze się podczepie ;) Opisze na przykładzie lampek mój problem: Mam na suficie halogeny rozmieszczone w rogach pięciokąta. Chciałbym je przeskalować aby były mniejsze. Gdy zaznaczam wszystkie i gdy je skaluje to one się do siebie zbliżają jednocześnie się pomniejszajac. Da się jakoś minąć to zblizanie się do siebie? Irytująca rzecz jak kazdy z osobna trzeda skalowac... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 a jakbys to wszystko wrzucił do jednej grupy? MaGuu prubowałeś z "Local"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 no wlasnie, grupujesz i skalujesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flashmaster Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2006 nieda rady u mnie kiedy pogrupuje postac to wogole skalowanie nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 No przecież jak wrzuce do jednej grupy to tym bardziej się bedzie zbliżało ku sobie, bo wtedy grupa traktowana jest jako jeden obiekt... Hahaha Dariusz rządzisz - Local działa ;) Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 MaGuu to z grupą było do flashmastera 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 26 Lipiec 2006 Share Napisano 26 Lipiec 2006 W zakładce Utilities, po klikięciu na przycisk [More...] powinno być cuś takiego jak Rescale World Units. Nie musisz wszystkiego skalować, tylko zwiększ jednostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi