Napisano 2 Sierpień 200618 l Witam wpadłem na nietypowy pomysł przedstawienia ponurego żniwiarza postaci wszystkim znanej jako siejącego śmierć pana śmierci niby kobieta niby mężczyzna kto wie wkońcu to mit i lęgęda . Planuje przedstawić go jednak ciutke inaczej jako smutną postać, płaczącą nad swym losem i ciążąca na niej klątwą od wieków aż do skończenia świata .... Pozdrawiam i biore się do roboty
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Dzięki KacperSpala :) a tu rzutki czaszeczki do wymodelowania zabieram się do robótki :)
Napisano 3 Sierpień 200618 l bojar -> modeluj modeluj :) Grim Ripper musi dostać fajne "ciałko" ;) powodzenia!
Napisano 21 Sierpień 200618 l Autor Witam po przerwie:) nie ma jak to deszcz na uropie i modelowanie zamiast opalania:D oto moja czaszka ala fantazja ;) troszke zmieniłem jej rysy zeby dodac klimatu pozdrawiam i biore sie do reszty modelu
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor Wiem, że może i mało ale po teksturkach powinno być lepiej:p pozatym w mojej wizji czacha nie gra głównej roli więc powinno byc oki:p a teraz rączka :)
Napisano 22 Sierpień 200618 l nie jestem pewnym ale sprawia wrażenie jakby kciuk był trochę za długi... ale gites to wygląda:-)
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor Witam oto kolejny owoc pracy a co do reki to poprawie :) pozdrawiam oto kosa ponurka:)
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor A to pierwsza wersja reapera narazie bez detali ale juz sie za nie zabieram pozdro :)
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor Wiem Aniu dziekuje :) a oto 2 postać narazie niepełna:) do jutra ją skończe oto "On"
Napisano 23 Sierpień 200618 l ta "łapka" kosy bliżej ostrza zazwyczaj jest doń prostopadła, przynajmniej tak się na polskiej wsi to robiło:-)
Napisano 24 Sierpień 200618 l Autor Witam oto rączki do "Ono" :) a co do kosy to jeszcze nie wiem żniwiarz musi być swiatowy ;)
Napisano 2 Październik 200618 l Autor Witam po długiej nieobecności :) dużo wody upłyneło ale się nie obijałem i oto moja pracka prawie skończona mam nadzieje że się spodoba :) pozdrawiam http://img216.imageshack.us/my.php?image=kosiazedn2pt1.jpg
Napisano 2 Październik 200618 l Żarówki Ci jakos tak płasko wyszły... Pozatym Kościeja nie widać prawie w lustrze... Może zmiana kadru by pomogła...
Napisano 2 Październik 200618 l Jak dla mnie: 1 Fajne kafelki te niebieski ale nie pasuja do szarych 2 Cienie zdecydowanie za ciemne 3 Tak jak Dziamka pisze kosciotrupka ni huhu ale za to kadr mi sie podoba 4 I czemu te kafeli tam w rogu tak dziwnie sie zchodza 5 No i zlew jest strasznie trefny 6 Aha i te zarówki powinny świecic
Napisano 4 Październik 200618 l Autor Witam 1 kibel bo mi się dobrze kojaży :p 2 kadr jest dobry mi się podoba zobacze co da się zrobić z koscielem 3 a co otoczenia to ma byc łazienka taka ala psyhodela i dlatego nic do końca nie jest prawdziwe krzywe dziwne itp pozdrawiam jak sie wyrobie to cos porobie :)
Napisano 5 Październik 200618 l Ej ja nie chce nic mówić, ale czy to jest scanline? Użyj chociaż Mental Ray-a i zmiękcz te cienie! No chyba że to był próbny render :p. Acha i to jest krzywe, nie tylko ze względu na ustawienie kamery. Acha pytanko: jak zrobileś to odbicie kostuchy w lustrze? To bitmapa, czy może jakaś sprytna sztuczka?
Napisano 9 Październik 200618 l Autor Witam Efekt w lustrze to po prostu nałożenie dwóch renderów jednego ze śmiercią drugiego bez :) Co do umywalki wywaliłem ją i myśle, że teraz jest lepiej Natomiast render też poprawiłem pozdrawiam :) link http://img165.imageshack.us/my.php?image=kosiazzyw7.jpg
Napisano 9 Październik 200618 l Załącz jakieś GI bo teraz to trochę oldschoolowo wygląda :/. Textura gościowi też by nie zaszkodziła...
Napisano 14 Październik 200618 l jest lepiej, jaśniej. ale to dalej jakieś krzywe jest :p pomieszczenie wygląda jak przestrzenny trójkąty 90,30,60 stopni. chyba że to tak ma wyglądać. kosa chyba włazi w sufit, bo taki nieprzyjemny cień rzuca. koleś lewituje minimalnie. i nie ma wyrazu strachu na jego twarzy!!! poza tym jest bardzo fajne. acha i popraw kibel, bo wygląda jakbyś go zrobił na "odwal się" [EDIT]: daj mu jakas teksture na oczy, bo oczy bez wyrazu rujnuja kazda, nawet najlepsza twarz...
Napisano 19 Październik 200618 l Pomysł fajny. Gorzej z realizacją - perspektywa, próbne kolorki (tekstury).Popracuj. I Belive in U man :)
Napisano 21 Październik 200618 l Hm..w sumie jak juz powalczysz ze światłem i takie tam...to jednak proponowałbym kościotrupka ustawić z prawej strony lustra, po prostu tuz za golasem...bedzie wtedy co prawda bardziej dosłowny...ale tak jak jest teraz moim zdaniem męczy...np. z minute mi zabrało żeby rozpracować co to jest na lustrze ten odbłysk...a to kosa jest :D...i hope..idea fajna ale wykonanie mogłobybyć dużo lepsze, a Ty sam o tym wiesz najlepiej więc do roboty i nie ma "bo ja tak chciałem" bo i tak nikt nie uwierzy ;) Pzdr
Napisano 24 Październik 200618 l ej, jak wszyscy to wszyscy- moze jednak zrezygnuj z cienia i... odkryj mu malego. albo duzego :D. nie wiem, nie widze ;)
Napisano 30 Październik 200618 l Jo a moze tak właśnie :>? http://img65.imageshack.us/img65/5972/kosiazzyw7md6.jpg
Napisano 31 Październik 200618 l Moze tak ma byc, ale dla mnie perspektywa jest chyba zkiszona. To lustro jest krzywe, swiatla i sciany tez (no ale mze taki koncept). Pokaz wiecej tego kosciotrupa, moze zmien kadrowanie.