arcade Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 dobra, przyznaję bez bicia że zainspirował mnie ten post: post (dzięki wielkie :D) Przypomniałem sobie o swoim dawnym koncepcie smoczka - wymoczka. Już od dawna planowałem ożywić tą postać w jakiś tam sposób, myślę że teraz nadarza się ku temu okazja :) http://img205.imageshack.us/img205/6379/00000013ta6.jpg pomysł jest taki - rycerz / szewczyk dratewka wraz z owcą gonią smoczka który ucieka w popłochu ;) jakieś szkice będą w kolejnych updatach :) pozdro edit -> aha, oczywiście nie wykorzystam swojego starego modelu smoczka (zatrzymanego w jakichś 70%) tylko zrobię wszystko od nowa :) Tylko pomysł na postać jest stary, mam nadzieję że to mnie nie dyskwalifikuje :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonasz_Real Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 He he fajny ten smoczek, jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie...no i powodzenia życzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KacperSpala Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 ^^ he he he to miała byc moja scenka :) Powodzenia życzę oczywiscie będę obserwował twoje postępy, smoczek jest uroczy, mógłby byc troszke 'ładniejszy' co dodało by mu 'niewinności' :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 pokaż skilla panie ziomuś :D Legenda o smoku wawelskim i również w ujęciu humorystycznym, pojęcie "Bitwa w Bitwie" zostało już użyte w tej Bitwie ;) ale to zupełnie nie szkodzi :) powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcade Posted August 10, 2006 Author Share Posted August 10, 2006 joł, dzięki za wsparcie :) Dawno nie było updatu, bo miałem trochę spraw na głowie, no ale teraz daję za to spory progres - model smoczka, który uważam za raczej skończony. jest to model low poly jak widać miejscami :P ma 4922 trisy (zakładałem coś koło 5k)... Czyli raczej nawet jak skończę to nie mam szans z obrazkami high poly... Ale co mi tam :P teraz mam zamiar zrobić teksturę (1024 x 1024 na postać) + normal + spec. mam już pomysły na kolejne postacie - szewczyka dratewkę i owcę - pokażę je jak tylko przeleję swoje pomysły na jpgi :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Zarzuć mesh smootha i dorób ozór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcade Posted August 10, 2006 Author Share Posted August 10, 2006 jak już mówiłem ma to być scenka LOW POLY :P heh, zapomniałem wspomnieć o tym wcześniej :) z językiem to racja - dorobi się :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruger Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 nie wiem jaki masz koncept pracy, ale ten smok jest dla mnie zbyt bajkowy, nawet jest śmieszny a nie groźny. Naszkicuj koncept pracy jak ma to wyglądać, bo trudno teraz coś oceniać Pozdrawiam i życzę powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullaris Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 kruger przecieć on opisał koncept pracy, z niego wydaje się że smok powinien być taki jak opisałeś że wygląda :)... to co sie dziwisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KacperSpala Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 LOL on ma byc smieszny. Nie rób low poly przy stillach bo daleko nie zajedziesz - praca ma wyglądac ładnie, a nie kwadratowo. Smoczek mi sie podoba, ale faktycznie zarzuc mu smootha jakiegos ;) pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcade Posted August 10, 2006 Author Share Posted August 10, 2006 hehe, dlaczego zabawny? miał być mega straszny pożeracz dziewic i niszczyciel miast ale trochę mi nie wyszło ;) wrzucam taki robiony na szybko szkic żeby pokazać ogólne założenie scenki. (tylko się nie śmiać, malowanie w Photoshopie to dla mnie czarna magia :D a skaner mi nie działa to szkiców takich jak tego smoczka nie wrzucę). całość ma być w cartoonowo / bajkowej stylistyce :) całość jest baardzo wstępna - myślę że będą spore zmiany, zwłaszcza jeżeli chodzi o szewczyka dratewkę i tło. Owca zostanie taka jaka jest albo podobna. edit - aha, i o smuthach i takich tam zapomnijcie :P pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vv3k70r Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 ziomus.. a ustaw szewczyka na czworaka i wypchaj siarka :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KacperSpala Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 nahahahaahh ! xD i owce nad nim z poganiaczem xDDDDDDD ROTFL ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JmTm00 Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 ziomuś, spoko, bez smotha tez mozna ta pracke bardzo fajnie pojechać, zatem jezeli uderzasz w taka stylizacje to (juz widze te smiechy) zjedz w niektórych miejscach z poly jeszcze...powaznie mowie...bo jak dasz gesta siate bes ms to po dodaniu swiatła beda niedopowiedzenia w stylu- qrde za mało smootha dał...a takto czarno na białym bedzie widać ze - tak ten edg maił byc widoczny akrat tutaj i juz. Pomyśl nad tym. Czekam na owce, wymiata xD Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigerjap Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Spoko ten smok, ale to przecież Tabaluga :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek_ Posted August 13, 2006 Share Posted August 13, 2006 niezły pomysł podoba mi się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts