Pablo Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Mi niestety C3 nie przypomina :/ szczegolnie maska...jest jakby wklesla...i te szczeliny w masce sa za organiczne... oraz tyl...ehhh...zle to wyglada...szyba jest za nisko...pokaz siatke jak mozesz...sory za krytyke ale takie jest moje zdanie przyjrzyj sie temu pozdr
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Ale nie zalezy mi do konca zeby to bylo tak strasznie podobne bo jak juz mowilem mam juz dosyc tego projektu. Takze mowie odrazu ze model nie musi przypominac wiernie oryginalu. Tak byloby najlepiej ale coz .... juz nie bede tego poprawiac :) Wyjdzie C3 Al`a MAXIM i juz .... :) Zaraz wrzuce rendera bez materiałow.
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Prosze rendera bez materialow .... troszke wyszedl ciemny :) [lol2] Morris ktorego robilem wczesniej mi sie podobal .... wiec ten model moge skopac [lol2] Nastepny wyjdzie ladniejszy :P Zreszta i tak nie spodziewalem sie ze Morris ktory byl moim 1 autem w 3D wyjdzie mi tak ladnie :D AHA ...... i jak ustawic te szyby tzn. material na szyby w Brazilu zeby mialy takie ladne realistyczne odbicia ??
Pablo Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 albo te kola sa za male albo nadkola masz za duze:P pozdr
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 No wlasnie tez mi cos z tymi nadkolami nie pasowalo ale sa identyczne jak na blueprintach ... chyba nawet wczesniej dawalem zrzut ekranu z edytora o ile pamietam. Wogole to zawieszenie jest obnizone ale to nie powinno miec raczej wplywu na to. Nie wiem :) Jak zrobic te szyby ??
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Dorzucam jeszcze rendera z gory ;) Pomozcie z tymi szybkami ;) z materialem na szyby ....
Pablo Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 jesli uzywasz Brazila to wystarczy Brazil Glass..a jesli nie to zwykly material z reflectem na fall-off oraz przeroczystoscia :) pozdr
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 OK, dzieki Pablo zaraz sobie sprawdze jak to wyjdzie :) Wrzuce sama felge z bliska zeby bylo kolorowo :P
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Sprawdzilem tylko ze cos nie bardzo ten Brazil Glass dziala na plane-ie. Jak stworzylem zwyklego boxa i przypisalem mu material wygladalo spoko. Teraz wyglada to tak ... nic nie widac przez te szyby :( A czy przypadkiem jak zrobie szybe wypukla to nie bedzie mi znieksztalcala obrazu ??
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Nie wiem co jest grane :( Wyglada na to ze ta przednia szyba zalamuje obraz i wszystko sie robi ciemne porzez nia. Zrobilem rendera z boku .... zaznaczam ze te szyby to plaskie plane-y. Dzieki Wam za pomoc :D
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Hmmm ... pomoglo ale te szyby praktycznie nie sa widoczne. Jest jakas mozliwosc zeby pojawily sie na nich jakies odblaski zeby bylo widac ze tam jest szyba ?? :P
Pablo Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 zwieksz odbicia w kanale reflect...lub nad modelem u gory daj plane\'a bialego badz czarnego zalezy od tla...aby go nie bylo widac w kamerze pozdr
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Dalem plane-a nad auto ale nie za duzo to dalo ... nie bede wrzucal juz renderingu bo za duzo tego bedzie :) Mniejsza z tym ... na koncu bede sie martwil o te szyby. Teraz bym chcial zrobic reflektory ale nie mam zadnych zdjec :( pojde najwyzej zrobic fotke jakiegos C3, no chyba ze macie jakies :)
sikham Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Ior powinien wynosić 1.05 [cfaniak] bo 1 to próżnia
Batou Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens dawać IOR 1.05. Czas renderingu się wydłuża a i tak efekt jest praktycznie niezauważalny. Wartość równa 1 jest według mnie wystarczająca.
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 Wlasnie dalem na 1. Ale nadal nie wiem jak zrobic zeby szyba wygladala realistycznie ... teraz to praktycznie jej nie widac a chcial bym uzyskac na niej efekt podobny do efektu na lakierze samochodowym ... moze wiecie o co mi chodzi :)
Batou Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Zabawa polega tylko i wyłącznie na ustawieniu parametrów od refleksów, refrakcji oraz filtrów. Generalnie wszystkie te parametry powinny być tworzone w oparciu o (moją ulubioną) mapę falloff. A jeśli chodzi o przeźroczystość szyby to w większości przypadków jest ona bardzo duża (:D) a widać ją jest głównie dzięki odbiciom.
MC-Maxim Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Napisano 4 Grudzień 2003 OK. Zrobilem przednie swiatla a ze wzgledu, że nie mialem odpowiednich zdjec sam je wymyslilem :P Wiem ze nie sa najpiekniejsze ale jak juz mowilem ciesze sie ze wogole ruszylem z robota. Osobiscie nie lubie swaitel tego typu ale juz je zostawie, jedynie co to wykonam kosmetyczne poprawki i zabieram sie za reszte bo jeszcze duzoooo do zrobienia :cool:
MC-Maxim Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Napisano 5 Grudzień 2003 Niestety nie potrafie zrobic ladnych szklanych kloszy ... moze ktos wie jak je zrobic ? :) Narazie wygladaja tak ... prosze o opinie na ich temea bo mi ciezko cos powiedziec :P
MC-Maxim Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Napisano 5 Grudzień 2003 Dorzucam jeszcze jednego rendera i chyba zostawiam te lampy w spokoju ... jedyne co to moze dorobie jakies elementy w samej lampie :)
Predator Napisano 5 Grudzień 2003 Napisano 5 Grudzień 2003 kurcze swietnie to wszystko wyglada i tak fajnie rowno :) tez chcialbym tak , swietny samochod swietny model i swietne wykonanie jak do tej pory czekam na kolejne updaty
MC-Maxim Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Napisano 5 Grudzień 2003 Ciesze sie ze Ci sie podoba Predator ale model nie jest dop konca taki rowny :P pierwsze co to musze zrobic na nowo grilla bo strasznie wyglada :o Ale fajnie ze ogolnie model sie podoba bo juz go rzucilem w kat i gdyby nie moja dziewczyna to pewnie bym go nigdy nie spokczyl :D
Pablo Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 No no swiatelka sa niezle...tylko powiedz mi czemu mam wrazenie ze jak sa te platy od chlodnicy to sa nie rowne? czy tak powinno byc? pozdr
MC-Maxim Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 Tak ... atrapa chlodnicy do poprawy bo zeczywiscie jest krzywa. Widok ten poteguje jeszcze to, ze szczebelki rzucaja na siebie wzajemnie cienie i to jest gownym powodem takiego efektu, co nie znaczy ze idealnie sa proste :P Poprawie to i moze jeszcze dizsiaj wrzuce update-a :) Super ze podoba Wam sie model i dzieki za ocene !! [uczeń]
Batou Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 Chłodnicę musisz poprawić. A tak poza tym to jest bardzo dobrze :).
MC-Maxim Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 Poprawilem szczebelki atrapy :P Niestety teraz nie bede mial za duzo czasu .... nauka :( ale postaram sie cos niedlugo wrzucic :D
MC-Maxim Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 :) Ten lewy klosz wydaje sie wypukly a to dlatego ze jest troche za gruba szybka ... ale to poprawie kiedys :D
Batou Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 Znacznie lepiej [soczek]. ps. Niestety mam dokładnie ten sam problem co Ty: nauka czyli brak czasu na robienie rzeczy naprawdę interesujących :(.
MC-Maxim Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 No niestety ... ja wlasnie teraz sie ucze ... paranoja :) i renderuje przy okazji, to moze wruce jakis obrazek w wyzszej rozdzielczosci zaraz :)
MC-Maxim Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 Powoli zabieram sie za wnetrze. Tym razem nie bede naloze texturke na deske. Prace sa w poczatkowym stadium (nie ma kierownicy), drzwi wewnatrz itp. Rownolegle do wnetrze zamierzam zrobic tylne lampy. Wrzucam ostatniego rendera. Łączenia kareoserii tez sa do poprawy w niektorych miejscach :D
WIERZBA Napisano 13 Grudzień 2003 Napisano 13 Grudzień 2003 Fajny modelik. Jakaś niedokładność między drzwiami , na dole. :)
MC-Maxim Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 Tak, wiem :) Ale jak sie znam to poprawie do dopiero na samym koncu :)
Batou Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Bardzo ładnie :). Tylko te szpary na przedniej masce są jakieś takie nierówne :|
MC-Maxim Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 Postaram sie to poprawic Batou :) Wogole to mam takie cos ze siadam, wlaczam 3D Studio i po 20 minutach wylączam z nieruszonym modelem ;) Heh ... Wrzucam rendera maski ... mam nadzieje ze jak najszybciej skoncze ten model :) Dzieki za komentarze ! :cool:
Anonymous Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Zrobilem dolny grill i reflektory. Zimienie chyba material szyb na standardowy material opacity bo tych \"brazill glass\"wogole nie widac :(
Batou Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Model bardzo dobry. Popraw szyby i felgi (na jakieś ładniejsze). No i otoczenie by się jakieś przydało.
MC-Maxim Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 oki :) w otoczeniach nie jestem za dobry wiec moze macie jakis pomysl na proste i fajne otoczenie ?
kozioo Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 hehe. Może pustynia:D Nie, nie będe taki. Jak nie chcesz robić, to możesz spróbować wkleic w zdjęcie. Ale to nie jest łatwe...
Batou Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 To nie jest łatwe, ale pomysł jest ciekawy. Zawsze się można czegoś nowego nauczyć.
MC-Maxim Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 Kiedys probowalem wkleic Mini w zdjecie ale nie wyszlo mi za ładnie ..... szczerze mowiac woal bym zrobic jakies tło w 3D jak juz cos. Tylko nie wiem jakie , zeby bylo proste .... pustynia ... hmmm .... no spoko tylko ze sam piasek to za mało bedzie. POMOCY :)
Rekomendowane odpowiedzi