Jump to content

Zaczynam przygodę z grafiką komputerową!!!

mateusz14212

Recommended Posts

Mam pytanko. Jaki program mi polecacie do zaczęcia zabawy z grafiką komputerową???? Aktualnie mam program: 3D studio max 8. Nie będzie na początek za trudny. Mam jeszcze książkę z HELIONA. Są jakieś polskie wersje 3ds max lub jakieś spolszczenia do 8???? Z góry dzięki.

Mateusz14212

polskich wersji nie ma, spolszczen tez, a poza tym po co komplikowac sobie rzycie jakims spolszczeniem? to tak samo jakby miec polskiego photoshopa :/

max nie jest trudny, trzeba tylko troche wysilku pracy etc.. tak jak wszedzie

mateuszczternaściedwieściedwanaście: jesli to twoje pierwsze forum na jakim jesteś to i tak nie wybaczę: use the Search button! setki razy poruszano ten temat! miliony razy odpowiadaliśmy na takie pytania!

i do razu uprzedzam kolejne pytanie: tak! najlepiej uczyć się za pomocą help'a (F1) i tutoriali w internecie. (gdzie jest i jedno i drugie - znajdź sam!)

Dzięki rowr za link. Mam to ale nie mam tego projekt.exe. Jak na razie nie mam więcej pytań. Jak zrobie wszystko co jest napisane w tamtym co mi dałeś to do piero będę się pytał ale najpierw poszukam czy nie było tego pytania co mnie będzie interesowało :-)

chveti: Całkowita racja. Później jakiś angielski tutorial i nie będzie szło zrozumieć. Zresztą cała grafika i w ogóle wszystko co związane z kompami wykorzystuje ten język. Trza się go nauczyć po prostu, innego wyjścia nie ma.

Chaveti & Mathrix - macie zupełną racje. Też chciałem się uczyć interfejsu maxa używajac spolszczenia no ale po obejżeniu tutoriali

to ma poważny problem bo nie wie dokładnie co robi.

Spolszczenie może pomóc na samiutki początek żeby trochę się oswoić z Maxem no ale nie polecam daszego działania w polskim maxie bo tak jak pisali moi poprzednicy ;

jeżeli będziesz się uczył z tutoriali to polski będzie ci tylko przeszkadzał.