lechoo Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Pojawila sie propozycja zorganizowania kursu max scriptu. Pomysl wyglada mniej wiecej tak: podaje jakis pomysl, zadanie a chetni pisza taki skrypt. Wymyslilem dwie mozliwosci realizacji czegos takiego - kazdy uczestniczacy w kursie wysyla swoj skrypt do oceniajacego (czyli do mnie :D, chyba ze ktos jeszcze podejmie sie oceniania). Po jakims czasie zamieszczam na forum poszczegolne skrypty z komentarzem. - kto pierwszy skonczy skrypt, zamieszcza go na forum, a nastepni proponuja swoje wersje i poprawki stopniowo udoskonalajac go, tak zeby wspolnym wysilkiem dojsc do optymalnej wersji. Co o tym myslicie? Czekam na odzew.
dr Ug Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Proponuje dac jakis okreslony czas na skonczenie skryptu, bo zaczna sie wyscigi, kto pierwszy napisze. Poza tym ilu sie powstrzyma przed \"inspiracja\", gdy pojawi sie pierwszy kod. Moze lepiej na poczatek wieszac rendery tego co robi skrypt.
VGT Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Czekałem z niecierpliwością na realizację tego pomysłu :) ale teraz mam pytanko: Jaki będzie poziom zadań? Czy osoba, która zaliczyła tylko 5 częściowy kurs z www.max3d.pl, będzie miała do zadania wystarczającą wiedzę, czy potrzeba więcej??
lechoo Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 Originally posted by DruG Proponuje dac jakis okreslony czas na skonczenie skryptu, bo zaczna sie wyscigi, kto pierwszy napisze. Poza tym ilu sie powstrzyma przed \"inspiracja\", gdy pojawi sie pierwszy kod. Moze lepiej na poczatek wieszac rendery tego co robi skrypt. Napewno masz troche racji, ale z drugiej strony ja uczylem sie skryptow czytajac to co napisali inni. Limit czasu bedzie, zwyczajnie zapomnialem o tym napisac.:)
lechoo Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 Originally posted by VGTsXVII Czekałem z niecierpliwością na realizację tego pomysłu :) ale teraz mam pytanko: Jaki będzie poziom zadań? Czy osoba, która zaliczyła tylko 5 częściowy kurs z www.max3d.pl, będzie miała do zadania wystarczającą wiedzę, czy potrzeba więcej?? Chce dawac takie zadania zeby mozna bylo zaczac od zera, nawet bez czytania kursu z max3d.pl. Od najprostszych (typu zrobienie box\'a), do coraz bardziej skomplikowanych.
dr Ug Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 No to trzeba czekac na kilku chetnych i ruszac z kopyta. Na poczatku na pewno nie obejdzie sie bez zgrzytow, ale damy rade :)
VGT Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Ja w to wchodzę!! Na tyle, na ile czas pozwoli, będę się tu szkolił. Ale oby nas więcej było... ---===!!myszki odłożyć i do klawiatur forumowicze!!===--- [lol]
BooM-Bel Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Myślę, że chętnych jest wielu tylko czekająna pierwsze zadanie.
Eko Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Tez sie chetnie przylacze. Od zawsze chcialem sie nauczyc sie maxscriptu, a ten pomysl jest swietny do tego celu
ikim Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 hem, hem jezeli zeczywiscie pierwsze zadania będą na stopniu skomplikowania boxa a nie katedry to tez byłbym zainteresowany :)
lechoo Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 Oczywiscie mam nadzieje ze zakonczymy na katedrze ;)
Eko Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Kiedy jest przewidywalny start? Jesli wogole juz jakis termin istnieje
dr Ug Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 No dzisiaj trzeba bylo oddac pierwszy kod. Jutro zadanie nr2. Co Ty, spisz? ;)
Swietlik Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Mam nadzieję że żartujesz, bo też się w to pisze. Trzeba sobie conieco przypomnieć i odkurzyć klawiature.
dr Ug Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Oczywiscie zartuje. Kurs zacznie sie na dniach. Ilosc chetnych jest chyba na poczatek dobra, wiec, jak powiedzial Swietlik, odkurzajcie klawiatury :)
lechoo Napisano 19 Wrzesień 2003 Autor Napisano 19 Wrzesień 2003 Chce wystartowac kurs do konca wrzesnia, a moze zaraz po warsztatach.
Eko Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Originally posted by DruG No dzisiaj trzeba bylo oddac pierwszy kod. Jutro zadanie nr2. Co Ty, spisz? ;) Musze powiedziec, ze troche mnie zeschizowales :) Zart pierwszorzedny :) A kurs jak najszybciej :)
Swietlik Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Originally posted by lechoo Chce wystartowac kurs do konca wrzesnia, a moze zaraz po warsztatach. W sumie good idea, tak żeby wszystko do końca września było ustalone i..... DO ROBOTY Maxscriptowicze :cool:
Eko Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 Hmmm. Juz 4 pazdziernika a tu ani widu ani slychu. Nie zebym byl niecierpliwy czy cos takiego, ale sa juz jakies plany?
lechoo Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 Wlasnie wrocilem z warsztatow i najpozniej do poniedzialku wystartuje caly kurs.
Rekomendowane odpowiedzi