Napisano 13 Sierpień 200618 l witam Dawno mnie nie bylo wiec wrzucam cos na rozgrzewke. Tak jak w tytule Lampka TERTIAL from ikea, wspomagana wlasna inwecja tworcza :D modeling: 6h matarialy + render: 1,5 - 2h PS: wiem ze nie specjalnie wyszedl mi render (caly czas nad tym pracuje) ocenajcie w skali 1-6. pozdro
Napisano 14 Sierpień 200618 l no wiec za modeling 5-, a render nie bedzie oceniony:P coś dla ciebie mam http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_studio_lighting.htm powono pomóc;] Pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 200618 l Autor thx za krytyke :D przerobie jakies tutki (again thx Tomuś) i przed polnoca wrzuce poprawiaona wersje :) pozdro!
Napisano 14 Sierpień 200618 l A jednak wrzuciłeś? No pokaż tą twoją non-optimized mesh xD. Ja już swoje powiedziałem na gadulcu. Pobaw się shaderami (szczególnie na siłownikach) i zrób jakiś ciekawszy render.
Napisano 14 Sierpień 200618 l Te lampy sa do kitu... Mialem cos podobnego i miala glupie humory ;) Dlatego niszczy moja ocene Twojego modelu... Natomiast modelling uznaje za super fajna robote :D
Napisano 14 Sierpień 200618 l Autor obiecany - poprawiony render. mysle ze jest juz lepiej, piszcie co o tym sadzicie :) Edit: Siateczke + szary model dam pozniej :D pozdro!
Napisano 15 Sierpień 200618 l no kabel zes mogl zrobic z powloczka gumowa ;P Ale ogolnie lepiej jest :D
Napisano 15 Sierpień 200618 l Ładnie, lepiej niż poprzednie rendery. Co do modelu. Dobry, chociaż nie podoba mi się ten kable od napięcia. Po co taki szeroki kadr ? Trochę dużo 1mln poly :|
Napisano 16 Sierpień 200618 l Autor no wiec obiecalem i daje zakonczenie :D lekko zmienilem materialy, w oswietleniu juz nic nie zmienialem. finalny render: szary model: siateczki: dizki wszytkim za kometarze :D pozdro!