Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chaosgroup wypuścił właśnie wersję beta dla Autodesk® Maya. Można ją ściągnąć ze strony Chaosgroup za darmo po zalogowaniu się:

http://www.chaosgroup.com/support

Wersja beta dla Mayi ma jednak kilka ograniczeń;

- Maskymalny rozmiar renderu to 600x450

- Ilość świateł w scenie ograniczona jest do maksymalnie 4

- Ilość obiektów w scenie nie może być większa niż 200

- Do finalnego renderu dołączany jest watermark.

W obecnej chwili wersja beta działa tylko z Mayą 7, w ciągu kilku dni zostaną udostępnione wersje do Mayi 6,5 oraz 8

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ściągniemy, zobaczymy.

BTW gdzie to wyczaiłeś? Przeglądam newsy, ale jakoś nie mogę natknąć się tam na magiczne słowo "Maya", poza tym newsem z 22.11.2005.

Ale i tak mental ray rządzi :]

Napisano

Po kilku sekundach z nowym vray'em, muszę stwierdzić, że nawet nie jest najgorzej jeśli chodzi o implementację :)

Brakuje jednak wycieniowanego podglądu materiału w Hypershade.

Szkoda także, że w viewporcie wszystkie obiekty z materiałem vraymtl są zielone. O ile w mentalu dało się to obejść, to tutaj niestety nie :(

Może coś wymyślą jeszcze, a może to tylko uroki demka.

Napisano
  • Autor
a może to tylko uroki demka.

raczej bety ;] napewno coś wymyslą, z resztą teraz pracują nad vray standalone, vrayem pod XSI i cineme

ale nalepsze z tego wszystkiego jest to ze standalone bedzie obslugiwał prawie wszystkie platformy, nawet Mac`i co jest chyba najlepszą wiadomością od kilku miesiecy

Napisano

Fakt, poza tym standalone jest lepsze pod tym względem, że takie kombajny jak Maya czy 3dsmax nie pożerają pamięci w czasie renderingu.

[edit]

BTW niesamowiczie prosty ten vray xD

Wsadzę omni w boxa, włączę GI i już mam dobrze oświetlone wnętrze :D