Napisano 17 Sierpień 200618 l Media Office sp. z o.o. ogłasza konkurs na opracowanie logotypu firmy Media Office oraz logotypu marki Human Integral. Logotypy powinny odnosić się do następujących założeń: Logotyp Media Office: - ma charakteryzować nowoczesną firmę z branży IT, z dużym doświadczeniem, dostarczającą najnowszą technologię w zakresie oprogramowania i sprzętu, w której skład wchodzą dodatkowe brand’y - kolory: czerwień, szary i biel - znak graficzny powinien nawiązywać do nazwy Media Office Logotyp Human Integral: - Human Integral jest marką oprogramowania biznesowego, korporacyjnego, wyspecjalizowanego (oprogramowanie niekonsumenckie) - kolorystyka dowolna - znak graficzny powinien nawiązywać do nazwy Human Integral Prace konkursowe zawierające logotypy Media Office i Human Integral (lub tylko jeden z nich) należy nadsyłać w formacie *.ai lub *.eps do dnia 30 sierpnia 2006 r. za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres [email protected] (szczegółowe informacje – patrz Regulamin konkursu – http://www.mediaoffice.pl/konkurs_regulamin.html ). Zgłoszenie powinno również zawierać przykłady kompozycji logotypu, np. na papierze firmowym, wizytówkach, itp. Konkurs ma również na celu nawiązanie współpracy z grupą najlepszych grafików, którzy będą uwzględnieni w liście konkursowej następnych projektów.
Napisano 18 Sierpień 200618 l Regulaminy konkursów prawnik powinien pisać (dobry prawnik). Skoro Media Office jest "nowoczesną firmą z branży IT, z dużym doświadczeniem, dostarczającą najnowszą technologię w zakresie oprogramowania", to się przyczepię, bo precyzja w firmach IT powinna być ne tylko w regulaminie! Brak precyzji to błędy, a co za tym idzie: poprawki ...i poprawki na te poprawki, a zawiasy w oknach i tak skrzypią! (poza tym miałem ciężki dzień, więc odreaguję) regulamin konkursu Pkt 8: "Regulaminowa nagroda w konkursie to 1500 PLN brutto ... Zwycięzca zobowiązany jest do wykonania wizytówek i papieru firmowego." Po odjęciu podatku z nagrody zostanie kwota w sam raz na wykonanie wizytówek i papieru firmowego. Osobiście bał bym się wygrać, bo mogło by się okazać że ilość wykonanych wizytówek nie satysfakcjonuje firmę i trzeba zrobić dodruk za dwukrotną wartość nagrody. Szkoda że ilość tych wizytówek (i papieru) nie jest określona w regulamine. A może wystarczy sam projekt wizytówek i papieru toaletowego, oj przepraszam, firmowego.
Napisano 19 Sierpień 200618 l 1. jw, konkurs faktycznie jest na mini corporate identity a nie logo. na dodatek taki zapis na który zwrócił uwagę gonre może być interpretowany jako wykonanie nie projektu a produktu w formie kilku tysięcy wizytówek i jeszcze większej ilości papieru firmowego. 2. zawsze w takim konkursie organizator powinien wydawać potwierdzenie przyjęcia pracy, więc mailowa forma dostarczenia projektu jest mocno ryzykowna. tylko i wyłącznie list polecony z potwierdzeniem odbioru.
Napisano 19 Sierpień 200618 l nawet pomijajac jakze bardzo wazne kwestje regulaminu (dzieki gonre ;) ) to i tak moim zadaniem firma ta przesadzila, chodzi mi o wysokosc nagrody i nie mam tu wcale na mysli ze jest ona za wysoka. Patrzac w przeszlosc na podobne konkursy to minimalna wartosc takiej nagrody nie byla mniejesza niz 2500zl (przecietne firmy), w skrajnych przypadkach dochodzaca nawet do 25000zl. (konkors ogloszony przez tvp). Tak wiec moim osowstym zdaniem firma ta chce bardzo tanim kosztem a przedewszystkim kosztem mlodych ambitnych, utalentowanych ale niestety niedoswiadczonych grafikow osiagnac korzysci doaleko wykraczajace poza oferowana kwote. osobiscie odradzam komukolwiek branie udzialu w tym konkursie. A firmie Media Office proponowal bym poprawienie umowy i podwyzszenie ewentualnej wygranej o conajmniej 2 tyle. pozdrawiam (ps przepraszam za bedy ort ;P )
Napisano 21 Sierpień 200618 l Witam, Regulamin naszego konkursu został poprawiony. Zmianę można zauważyć w regulaminie konkursu w punkcie 8. Oczywiście chodziło nam o wykonanie projektu wizytówek i papieru firmowego. Przepraszamy osoby, które inaczej zrozumiały nasze intencje.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Logo, wizytowka i papier firmowy za 1500 zl to slaba oferta wspolpracy, a co dopiero oferta konkursowa. Troche niepowazne to...
Napisano 23 Sierpień 200618 l w sumie racja bo można sie narobić a nie wygrać i nic z tego nie będzie
Napisano 23 Sierpień 200618 l mi brakuje 1) zaliczki za udziałw konkursie 2) jednego 0 w sumie głównej nagrody Panowie tak sie nie robi ogłoszeń ;/
Napisano 23 Sierpień 200618 l the_fgdf o tak ;-) już sama zaliczka by mi wystarczyła żeby sie tego podjąć w ogóle
Napisano 24 Sierpień 200618 l dlatego wstepna selekcja na podstawie portfolio przecie to standart w konkursach na projekty etc
Napisano 24 Sierpień 200618 l the_fgdf pewnie masz racje, jesteś profesjonalistą a my nie master sprzedaje kiełbase, ja kręce fikołki to my sie tam nie znamy ;P
Napisano 25 Sierpień 200618 l nie ma znaczenia czy jestem profesjonalistą czy nie , czy Ty jestes czy nie tylko czy oferta jest profesjonalna i tak na to patrzmy ;)