raf23b Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 [ATTACH]37356[/ATTACH] [ATTACH]37357[/ATTACH] [ATTACH]37358[/ATTACH] [ATTACH]37359[/ATTACH] Witam wszystkich serdecznie, Piszę tu pierwszy raz. Chciałbym pokazać kilka swoich rysunków. Szczerze powiem, że jeszcze nigdy nie pokazywałem ich szerszej liczbie osób. Dlatego tym bardziej jestem ciekawy opini, uwag a nawet surowej krytyki - ta ostatnia jest czasem bardzo pomocna w dalszym tworzeniu. Rysunek i malarstwo to tylko moje hobby, ale będę bardzo wdzięczny za szczere oceny. Pozdrawiam, Rafał
Gość obo Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 No bardzo fajnie :) Na szybko przejrzałem, ale na pierwszy rzut oka nie ma się do czego przyczepić. Pozdrawiam
maciekG Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 no rowniez mi sie podobają.. całkiem całkiem są.. zwłaszcza ostatnia (kolorki b. fajne) wydaje mi się jednak, że masz problem z elipsami tj. z perspektywą okrągłych przedmiotów takich jak dzbanek np. wyglądają jakby były poprzechylane względem siebie, a nie poziome.. ale to na szczęście łatwo wyćwiczyć :) pzdr.
raf23b Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 Dziękuję za opinie i uwagi. maiekG dobrze jak ktoś zauważy coś na co wcześniej nie zwracałem uwagi. Ta uwaga na pewno jest dla mnie cenna. Będę musiał popracować nad kształtami przedmiotów. Pozdrawiam
weinert Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 nie jest zle ale w ostatnim perspektywa lerzy powodzenia
maciekG Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 dobrze jak ktoś zauważy coś na co wcześniej nie zwracałem uwagi Pozdrawiam ano tak jest zawsze.. jak siedzisz jakiś czas nad rysunkiem to się do niego przyzwyczajasz i przestajesz widzieć, że krzywo jest itp., zerkaj sobie od czasu do czasu w lusterku na pracę...pomaga:)
yookeer Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Masz prblemy ze skala szarosci, ale porysujesz troszke to tez sie wyszkolisz, no i ta perspektywa i proporcje, z swiatlocieniem nie jest najgorzej! JoKeR
Bruneq Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 hmmmmm....ładne....alleee!:D Wydaje mi sie ze w oczku to źrenica jest siakas dziwaczna!! Ogólnie faje...blat mi sie podoba!!
raf23b Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 Dzieki wszystkim za wstawiane opinie i uwagi. Na pewno się przydadzą. faktycznie jak popatrzyłem w domu na rysunki to z tą skalą szarości nie jest tak jak powinno być - trzeba nad tym popacować, ale tak jak pisałem wcześniej, rysując samemu człowiek nie jest w stanie wychwycić wszystkich błędów. Dlatego też tym bardziej wszystkie uwagi na tym forum są cenne dla mnie. Pozdrawiam.
raf23b Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 biglebowsky Wyczyszczę tylko szczerze powiem, że niebardzo wiem jak to zrobić... Dopiero niedawno się tu zalogowałem i trochę się jeszczę mylę z paroma sprawami. Jeśli mi podpowiesz to na pewno to zrobię.
biglebowsky Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Edycja>Usuń>kasuj wiadomość>Delete this Message
CzAk1 Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Oko fajne, Podobają mi sie kolorki w pozostałych rysunkach. Jednak moge się przyczepić krzywizn, gdzie niegdzie perspektywa siada.
Rekomendowane odpowiedzi