slim_sandman Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 No dobra, czas to tu wrzucić, audi ma już troche... lat, zacząłem w 2003, a z tego co widze po datach to ostatni raz przy nim grzebałem w 2005 (troche). Chyba to najwyższy czasz żeby tu je wrzucić bo nie wiem czy będe miał jeszcze natchnienie przy nim pokopać. Generalnie materiały są... biedne :), lakier - standard V-raya z ewermotion.org, szyby też z ewermotion, klosz lampy tylnej... wiem że do **** :). Scena: plane z białym selfilumination nad autem. I to by było chyba na tyle, krytyka mile widziana, podpowiedzcie coś, mam mocniejszego kompa, render szybciej leci, moze sie jeszcze jednak pokusze o poprawki. a o to i audi: i uprzedzając fakty, wiem ze to oklepane do modelowania auto, ale przynajmniej szybko szło :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Znowu TT...??!! :/ ;P Bryla wykonana poprawnie - sa malutkie bledy ale nie raza po oczach. Mogles dac inny kolorek... Gdybys podlubal przy nim jeszcze troszke to bylaby konkret fura.. Pomysl o tym - szkoda zostawiac cos wartosciowego na straty...
slim_sandman Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 Od dzisiaj mam maxa po roku chyba :-) może sie pobawie, musze tuturiali chyba poszukać o materiałach, świetle i ogólnie renderingu, trzeba sie doedukować, jak by ktoś miał coś ciekawego pod ręką to prosze zarzućcie linkiem.
voyager Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Model ładny, ciekawy lakier, ale autko ale źle wyeksponowane. Ciemny model i ciemne tło- niezby to wygląda :(
Leru Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 slim_sandman -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku (bo następnym razem nie będę szczędził kulek ;) )
patry Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Fajnie, mam konkurencję (postaram sięmoje Audii TT zrobićrównie dobre jak to). No ale wróćmy do pracy - bardzo ładnie to wszystko wygląda, ale światła troszkę słabe no i trochę ciemnoawo.
slim_sandman Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 Kurcze tak długo tematu nie założyłem że całkiem sobie o tym zapomniałem :)
hkropinski Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 najlepiej jakbys pokazal szary model, bo render i materialy slabe i nic nie widac, pozdr
slim_sandman Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Troche sie jeszcze pobawiłem (nic przy materiałach), teraz jest troche jaśniej, scena to kawałek prawie białej podstawy z plane+self illumination i GI w V-Ray, krytyka bardzo mile widziana :)
pitekkkk Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 no mnie sie podoba :) tylko nie wiem czy mi sie wydaje czy troche samochod unosi sie w powietrzu, a jak jeszcze poprawisz swiatla w nim chociaz z przodu to bedzie calkiem fajnie :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 wydaje ci sie - on ma twardy zawias i wchodzi bardzo szybko w zakret dlatego sila odsrodkowa stawia go na 2 kola (te z lewej str auta) a te z prawej str auta po prostu sie unosza ;P
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Dokładnie ..:: Wiktor ::.., tak właśnie jest, a co do unoszenia sie to nie unosi sie, bo jak obróce kamere od dołu w max-ie to widac kawałki opon które są poniżej płaszczyzny na której go postawiłem, wiec nie wiem czemu to tak wygląda edit: wypasłem ustawienia w V-ray-u na Very high, ale dalej wyglada jak by latał :/
Rekomendowane odpowiedzi