Napisano 18 Sierpień 200618 l bo obiekt nie ma mapowania, poczytaj w helpie i w tutorialach o : UVW Map, UVW Unwarp
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor Robienie. Dajcie mi jakis dobry tutorial do teksturowania, tylko nie cos w stylu jak zrobic srebro bo to akurat kazdy wie. Ale cos lepszego
Napisano 18 Sierpień 200618 l ja np nie wiem jak zrobic srebro bo widzisz dobre srebro to jest cos..ale nie kumam o co ci chodzi masz boxa dajesz na niego modyfikator (taka niebieska tencza z prawej/lewej strony monitora-na dole tej listy) UVW map i zmieniasz rodzaj mapowania z plenar na box czy cos tam ci pasuje i nie wiem o co tyle chalo.. PS to jest gotowe rozwiazanie ale na przyszlosc proponuje czytac to co ludzie pisza do Ciebie bedzie latwiej nam wszystkim
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor A myślisz ze tego nie robiłem? Probowalem wszystkiego z tej listy ale nie ma zadnych widocznych zmian No chyba coś tam powaliłem bo zrobiłem sobie prostego boxa z wyżłobieniami i UVW Map teraz działa
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor Teraz będzie dobrze widać. Oba to boxy, przekonwertowane do poly, zmodyfikowane extrudem z dodanym UVW Map i jak widać: B.T.W. Niewiem co jest nie tak z tym kształtem ale juz nty raz tą ścianę próbuje teksturować i ciągle nie wychodzi.
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor O tak już lepiej :P Ale dalej pozostaje pytanie dlaczego UVW Mapping działa na jednej bryle a na drugiej nie Tylko że jak teraz sobie poradzić jak mam obiekt złożony z dużej ilości polygonów?