Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

ja np nie wiem jak zrobic srebro bo widzisz dobre srebro to jest cos..ale nie kumam o co ci chodzi masz boxa dajesz na niego modyfikator (taka niebieska tencza z prawej/lewej strony monitora-na dole tej listy) UVW map i zmieniasz rodzaj mapowania z plenar na box czy cos tam ci pasuje i nie wiem o co tyle chalo..

PS to jest gotowe rozwiazanie ale na przyszlosc proponuje czytac to co ludzie pisza do Ciebie bedzie latwiej nam wszystkim

Napisano

A myślisz ze tego nie robiłem? Probowalem wszystkiego z tej listy ale nie ma zadnych widocznych zmian

No chyba coś tam powaliłem bo zrobiłem sobie prostego boxa z wyżłobieniami i UVW Map teraz działa

Napisano

Teraz będzie dobrze widać. Oba to boxy, przekonwertowane do poly, zmodyfikowane extrudem z dodanym UVW Map i jak widać:

B.T.W. Niewiem co jest nie tak z tym kształtem ale juz nty raz tą ścianę próbuje teksturować i ciągle nie wychodzi.

Napisano

O tak już lepiej :P Ale dalej pozostaje pytanie dlaczego UVW Mapping działa na jednej bryle a na drugiej nie

Tylko że jak teraz sobie poradzić jak mam obiekt złożony z dużej ilości polygonów?