Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bo obiekt nie ma mapowania,

poczytaj w helpie i w tutorialach o :

UVW Map, UVW Unwarp

Napisano
  • Autor

Robienie. Dajcie mi jakis dobry tutorial do teksturowania, tylko nie cos w stylu jak zrobic srebro bo to akurat kazdy wie. Ale cos lepszego

Napisano

ja np nie wiem jak zrobic srebro bo widzisz dobre srebro to jest cos..ale nie kumam o co ci chodzi masz boxa dajesz na niego modyfikator (taka niebieska tencza z prawej/lewej strony monitora-na dole tej listy) UVW map i zmieniasz rodzaj mapowania z plenar na box czy cos tam ci pasuje i nie wiem o co tyle chalo..

PS to jest gotowe rozwiazanie ale na przyszlosc proponuje czytac to co ludzie pisza do Ciebie bedzie latwiej nam wszystkim

Napisano
  • Autor

A myślisz ze tego nie robiłem? Probowalem wszystkiego z tej listy ale nie ma zadnych widocznych zmian

No chyba coś tam powaliłem bo zrobiłem sobie prostego boxa z wyżłobieniami i UVW Map teraz działa

Napisano
  • Autor

Teraz będzie dobrze widać. Oba to boxy, przekonwertowane do poly, zmodyfikowane extrudem z dodanym UVW Map i jak widać:

B.T.W. Niewiem co jest nie tak z tym kształtem ale juz nty raz tą ścianę próbuje teksturować i ciągle nie wychodzi.

Napisano
  • Autor

O tak już lepiej :P Ale dalej pozostaje pytanie dlaczego UVW Mapping działa na jednej bryle a na drugiej nie

Tylko że jak teraz sobie poradzić jak mam obiekt złożony z dużej ilości polygonów?