Napisano 20 Sierpień 200618 l Witam jak by ktos mial ochote ogladnac maly test animacji "tworzenia" robota: http://thearti.pl/img/robot.avi (1,24 MB) Glownym celem cwiczenia jest nauka fizyki w animacji - np. jak sie zachowa reka po gwaltownym obroceniu robota? Nie chcialem korzystac z gotowej fizyki typu havoc, lecz raczej zrobic to sam, dodajac dodatkowo typowe "przerysowania" stosowane z animacji (przesadne gesty, rozciaganie ksztaltow itd), bo tez nie o super realizm tu chodzi.
Napisano 20 Sierpień 200618 l bardzo fajne, bardzo. troche nie podoba mi sie "salut!" na koncu, wydaje sie najgorszym elementem, troche dretwy, ale w sumie to robot, czepiam sie. Fajoskie.
Napisano 20 Sierpień 200618 l Autor bardzo fajne, bardzo. troche nie podoba mi sie "salut!" na koncu, wydaje sie najgorszym elementem, troche dretwy, ale w sumie to robot, czepiam sie. Fajoskie. Mialo wyjsc pukanie w glowe - wg scenariusza robot mial wyrazic gestem niezadowolenie z powodu braku nog. Jak widac ten moment musze pokazac o wiele czytelniej :) Ogolnie pomysl polegal na tym, iz podczas powstawania robotowi co chwila cos nie pasuje, co wyraza roznymi gestami. Pod koniec cierpliwosc "stworcy" konczy sie..
Napisano 20 Sierpień 200618 l fajniutkie :) Ja to "salut" odczytałem własnie jak pukanie się w głowe:) Nice job :D
Napisano 21 Sierpień 200618 l serwus :) hah, zajebiste ! :) Pukanie sie w czoło nie jest dobrze zrobione - faktycznie wyglada jak salut - i salut byłby tu uzasadniony. Bardzo fajnie to wyszło :)) ! pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 21 Sierpień 200618 l Przypomnina mi się: Cubic Tragedy 1024x576 24fps http://www.dt.ntust.edu.tw/siggraph2005/files/QT6.htm Całkiem przyzwoicie zanimowane,jak tak dalej pociągniesz i dodasz do tego dobre otoczenie i dzwięk, bedzie dobra animacja!
Napisano 21 Sierpień 200618 l serwus :) oo, fajny ten Cubic Tragedy - nie widzialem tego wczesniej :)
Napisano 25 Sierpień 200618 l Jak dla mnie wszystkie czynnosci czytelne ( apropos pukania w glowe ). Ruchy naturalne. Jednym slowem kupuje!! :D
Napisano 28 Sierpień 200618 l fajowe, zrob oswietlenie dzwiek, jeszcze kilka akcji i bedzie fajna animka