Gość BiX Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Siema.. To moja pierwsza scenka 3D zrobiona do końca i pierwszy raz zakładam tu wątek :) Takie tam dwa renderki: Pozdrawiam! Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę się spodoba :)
maczuga Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 partenon - łaźnia męska w Atenach pantenon - świątynia rzymska w której oddawano cześć siedmiu bogom. Który budynek z tych zrobiłeś? Wydaje mi się że pantenon bo mi to na łaźnie nie wygląda :) popraw temat. Co do scenki to ładna jest, klimatyczna, ale mogłeś nie używać podczas renderingu filtra wyostrzającego krawędzie :/ PS Refleks w photoshopie dodany? lepiej by wyszedł :P
Master Kiełbaster Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Model ok, choć chyba brakuje płaskorzeźb, teksturki i render średnie.
Gość BiX Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 To miałbyć Parthenon. Nie używałem takowego filtra.. To wszystko jest dodane w Photoshop. Jak chcesz moge podesłać zwykły renderek.
maczuga Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Partenon z kolumnami zamiast ścian? I nie będą się ci faceci tam wstydzić (lub... coś innego :P) jak taka kształtna kobitka podejdzie do budynku? Btw teraz mam inspiracje - zrobie partenon! :)
Gość BiX Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 To są ruiny.. Jak widzisz są tylko kawałki ścian. http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=30223 http://en.wikipedia.org/wiki/Parthenon P.S W Panteonie byłem w tym roku i to jest w Rzymie, Parthenon jest w grecji i nie ma takiej okrągłej kolumny jak panteon. ;p
Ucash Bonzo Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Druga Wersja owiele lepsza moim zdaniem, ale obie dopracowane :) Powodzenia w dalszej pracy ;]
Ameras Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 super pracka :) bardzo mi sie podoba :) orginalne takie popraw tylko te kamienie na dole bo mi sie takie za okrągle wydają
piotrek Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Przydałby się większy detal. Ale i tak ładnie.
Gość e=mc^2 Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 a czy nie jest cos ze swiatlem nie tak? gorna przednia czesc tego partenonu jest oswietlona a slonce masz z tylu budynku
maczuga Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 BiX - to chyba miał być jednak pantenon... w wikipedii też coś pomylili, partenon to nie świątynia. Ale o jedną literkę się nie będziemy bić, nazwijmy to po prostu rzymską świątynią :)
RA Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Ładne. Bardzo by było ciekawe jako sceneria do jakiegoś wojennego shootera. ;) Ten klimat.
Gość BiX Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 BiX - to chyba miał być jednak pantenon... w wikipedii też coś pomylili, partenon to nie świątynia. Ale o jedną literkę się nie będziemy bić, nazwijmy to po prostu rzymską świątynią :) Ok nie ma sprawy nazywajmy to jak chcemy. Po prostu ruiny.. :) Nie mam zamiaru sie o nic kłócić. Pozdro!
maciekG Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 partenon - łaźnia męska w Atenach co ty wogole mówisz :) partenon to świątynia była ku czci ateny z tego co ja przynajmniej wiem i to oten budynek tu chodzi co do modelu to wydaje mi się że kapitele są niedobrei kolumny nie powinny być idealnymi cylindrami tylko tak lekko wybrzuszone, to tak na pierwszy rzut oka aa i belkowanie ma zle proporcje, fryz jest chyab za wysoki, grecy to mieli dokładnie zmodułowane wsyzstko.. każda wielkość z czegos wynikała ale genralnie spoko :) pzdr
mt Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 komus tu sie chyba popierdzielilo cos panteonem, bo slowo pantenon to tak nawet niezazbytnio istnieje. pracka nazwana prawidlowo... co nie zmienia faktu ze koszmarna lens flara ja zabija;)
maczuga Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Dobra dobra, ja wiem swoje, jeszcze stare podreczniki od historii tez mam :)
Gość BiX Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Mi sie wydaje, zę dobrze nazwałem.... Pantheon jest w Rzymie. I to jest z tą okrągłą kolumną przez które wpada światło do środka. Tam oddawałi cześć Bogom. Natomiast to co ja robiłem to Parthenon, który znajduję się w Grecji. P.S Tak, wiem że kolumny miały przypominać stożek, jest to nawet torszke zrobione ale za lekko. Prawie nie widac. To robiłem: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/ruinschallenge/parthenon/images/14.jpg
Maqs Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Pracka fajna troche malo detali i nad oswietleniem mozna bylo by pracowac, ale ogolnie robi wrazenie dosc pozytywne.
Rekomendowane odpowiedzi