Napisano 22 Sierpień 200618 l nie wie ktos jak zrobic aby kazda czasteczka w sys. czasteczkowym byla widoczna jako maly swiacacy punkcic tak jak np swietlik lub cos w tm rodzaju
Napisano 22 Sierpień 200618 l w material editor zrób nowy materiał o kolorze difusse takim jaki chcesz mieć kolor swiecenia, i ustaw self-illumination na 100.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Dać system superspray, typ geometrii facing, teksturka z gradientem kołowym + przezroczystość + self ilumination, typ materiału face map i masz bardzo oszczędny system z szerokimi możliwościami.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor no a jak zrobic aki rozblysk tego, zeby bylo widac takie jakby promienie swietlne
Napisano 23 Sierpień 200618 l Nie, bo to efekt dodawany po zakończeniu całego renderingu, samym maxem będzie ciężko, jeżeli np. używasz vraya, to możesz spróbować podpiąc jako materiał vray light mtl (analogicznie w innuch renderach oczywiście :) )
Napisano 23 Sierpień 200618 l heh maxem wcale nie jest tak ciężko zrobić świecenie materiału standard z self illumination na 100. W 3ds max Killer Tips było to wyjaśnione, niestety nie pamiętam jak to się robi, muszę do tej książki zajrzeć.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Z tym że nie będzie to świecić na inne obiekty... Najłatwiej i najszybciej w standartowym renderze jest dać kilka świateł omni między te cząsteczki.
Napisano 23 Sierpień 200618 l khm... najszybciej? ja kiedyś tak robiłem, same światła renderowały się ponad pół h.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Ale jak się załączy gi by cząsteczki świeciły będzie jeszcze wolniej :*
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor nie no czas u mnie nie gra roli ja mam 512 ramu i 3GHz porcka jeszcze zrenderuje to na sieci z kompem siostry (2,7GHz 64bit 700MB pamieci[w jdnej 256 50 MB sie spalilo O_o]) i jakos bedzie
Napisano 25 Sierpień 200618 l Jak takie cos dodac w max'ie 7 (POMOCY!!) Chodzi mi glownie o Starfield i glow.
Napisano 25 Sierpień 200618 l VideoPost -> add Output Event bodajże (ale w każdym razie w VideoPoscie)