Napisano 25 Sierpień 200618 l Pojawil sie kolejny renderer dla Maya tym razem jest to znany wszystkim FinalRender Stage-2 firmy Cebas. Tutaj mozna bedzie podyskutowac na temat tego renderera ktory jest pod Maya i zamieszczac roznego rodzaju testowe rendery itp. http://www.cebas.com/products/products.php?UD=10-7888-35-788&PID=52
Napisano 25 Sierpień 200618 l no fajnie teraz jest w czym wybierać;P Rascal bedziesz robił testy ? ;)
Napisano 25 Sierpień 200618 l w celach poznawczych wszak można mieć upodobania inne i inny styl pracy preferować ;)
Napisano 25 Sierpień 200618 l ha autodesk kupił alias i teraz sie rozkrecają :D MR,Vray i FR oby tak dalej ! a render sie super prezentuje ! Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200618 l to wcale nie zasługa autodesku zapowiedzi tych renderów były chyba jak jeszcze maya 6,5 była a więc alias rządził ;)
Napisano 26 Sierpień 200618 l Autor Jeszcze Brazil'a brakuje i bedzie komplet :) a on takze jest zapowiedziany pod Maya.
Napisano 26 Sierpień 200618 l Chociaż Brazill ostatnio w miejscu stoi podobno. W sumie to już jest ładny zestaw do wszystkiego: Produkcyjne: MR i RM, Vizkowe:V-ray, M~R.
Napisano 1 Wrzesień 200618 l omg coś długa ta lista :| ten final wogóle coś renderuje, czy tylko peviewy można nim robić bez materiałów ? :)
Napisano 1 Wrzesień 200618 l heh, boxika można sobie wyrenderować :/ Po prostu nie obsługuje różnych efektów soczewkowych, wolumetryki oraz fluidów, furów, hairów i particli (po części) itd. W sumie nie tak źle, vray chyba też niektórych z tych rzeczy nie obsługuje...
Napisano 1 Wrzesień 200618 l Piotrek nie wiedziałem że oprócz boxika tylko takie rzeczy renderujesz , ;p . Zawsze można je wrzucić na osobną warstwe dla mayowego renderera czy mentala, za to ilosc passow jest w final renderze spora, praktycznie wszystko co sie tylko da ;) . Nie wiem jeszcze jak współpracują z warstwami do renderingu ale sprawdze. Pozdro. Edit:: To nie mój renderek , z dokumentacji go wyciełem, ale też tam jest tutek jak takie coś zrobić.
Napisano 3 Listopad 200618 l Autor Final wydaje sie ciekawa propozycja w kwesti renderingu pod Maya, jak narazie V-Ray ktory wyszedl jakis czas temu jest zbyt obszerny w bugi ktore o ile w jakis renderach testowych mozna przezyc to rozwalanie przez niego AETemplates to totalna porazka tak wiec kto chce go instalowac niech sie wstrzyma do nastepnego release, u mnie skutecznie zalatwil on globalsy w wszystkich rendererach poprostu zakladki znikly.