Rascal Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Pojawil sie kolejny renderer dla Maya tym razem jest to znany wszystkim FinalRender Stage-2 firmy Cebas. Tutaj mozna bedzie podyskutowac na temat tego renderera ktory jest pod Maya i zamieszczac roznego rodzaju testowe rendery itp. http://www.cebas.com/products/products.php?UD=10-7888-35-788&PID=52
Destroyer Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 no fajnie teraz jest w czym wybierać;P Rascal bedziesz robił testy ? ;)
piotrek Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Mając mental'a na pokładzie, po co pchać się jeszcze w FinalRender'a?
Destroyer Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 w celach poznawczych wszak można mieć upodobania inne i inny styl pracy preferować ;)
hcpiter Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 ha autodesk kupił alias i teraz sie rozkrecają :D MR,Vray i FR oby tak dalej ! a render sie super prezentuje ! Pozdrawiam
Destroyer Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 to wcale nie zasługa autodesku zapowiedzi tych renderów były chyba jak jeszcze maya 6,5 była a więc alias rządził ;)
Rascal Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Jeszcze Brazil'a brakuje i bedzie komplet :) a on takze jest zapowiedziany pod Maya.
mathix Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Chociaż Brazill ostatnio w miejscu stoi podobno. W sumie to już jest ładny zestaw do wszystkiego: Produkcyjne: MR i RM, Vizkowe:V-ray, M~R.
wizz Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 omg coś długa ta lista :| ten final wogóle coś renderuje, czy tylko peviewy można nim robić bez materiałów ? :)
piotrek Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 heh, boxika można sobie wyrenderować :/ Po prostu nie obsługuje różnych efektów soczewkowych, wolumetryki oraz fluidów, furów, hairów i particli (po części) itd. W sumie nie tak źle, vray chyba też niektórych z tych rzeczy nie obsługuje...
brumugun Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Piotrek nie wiedziałem że oprócz boxika tylko takie rzeczy renderujesz , ;p . Zawsze można je wrzucić na osobną warstwe dla mayowego renderera czy mentala, za to ilosc passow jest w final renderze spora, praktycznie wszystko co sie tylko da ;) . Nie wiem jeszcze jak współpracują z warstwami do renderingu ale sprawdze. Pozdro. Edit:: To nie mój renderek , z dokumentacji go wyciełem, ale też tam jest tutek jak takie coś zrobić.
Rascal Napisano 3 Listopad 2006 Autor Napisano 3 Listopad 2006 Final wydaje sie ciekawa propozycja w kwesti renderingu pod Maya, jak narazie V-Ray ktory wyszedl jakis czas temu jest zbyt obszerny w bugi ktore o ile w jakis renderach testowych mozna przezyc to rozwalanie przez niego AETemplates to totalna porazka tak wiec kto chce go instalowac niech sie wstrzyma do nastepnego release, u mnie skutecznie zalatwil on globalsy w wszystkich rendererach poprostu zakladki znikly.
Rekomendowane odpowiedzi