Quadysz Napisano 27 Październik 2003 Autor Share Napisano 27 Październik 2003 dzieki za słowa otuchy ale chwilowo nie mam ani troszke czasu wiec moze za kilka dni dojde do siebie :) wiesz batou ja juz za dlugo nad nim siedze, moze nie sumarycznie tylko rozciaglosc czasowa jest juz taka ze powoli mam dosc a tak jak wczesniej pisalem ten model ma stanowczo za duzo polygonow, coz blad nowicjusza :) wiec po wstawieniu do hali oczekiwanie na efekty odbiera mi chec do pracy nad nim :) ale obiecuje sprobowac stanac na wysokosci zadania :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 Quadysz, wiem co czujesz :) ale nie poddawaj się, model jest wart kontynuowania pracy nad nim, trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 ile kosztuje taka bryka?codo modelu to czekam na wiecej. dobrze sie zapowiada, no wlasciwie t juz sie zapowidzialo. planujesz jakies otoczenie dla nigo? ta hala dobrzeby sie nadała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 27 Październik 2003 Autor Share Napisano 27 Październik 2003 ta bryka kosztuje bodajze 715.000 PLN wiec o jakies 10.000 wiecej od mercedesa 500SL AMG :) lub cos kolo tego nie pamietam kiedy dokladnie ale chyba z miesiac temu sprawdzalem :) teraz pewnie jeszcze wiecej bo euro podskoczylo :) chcialem hale - ale... :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 Quadysz !! nie poddawaj mi sie !! :] nawet o tym nie mysl, skoncz ten projekt :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 27 Październik 2003 Share Napisano 27 Październik 2003 wow...bardzo ładny model i otoczenie tesh zaczyna mi się podobac :) Co do ceny tej CLeczki...to pomyślcie ile może kosztować ta sama furencja ztunowana przez Brabusa... mam taką małą uwagę...prawie na wszystkich renderach chrom na felgach bije mi po oczach...strasznie pixelowato wygląda...kashani się poprostu w oczach :) ale nie zmienia to faktu że model 1 klasa :P pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 715.000 PLN ?? :o geeeez, ile ja bym sobie za to kupił Golfów IV :| albo 15 dobrych ścigaczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 greetings earth creatures obiecany render w wiekszej rozdzialczosci zmienilem troche material felg, leciutko przyciemnielm szyby i swiatla tylne tylko zapomnialem przestawic ilosci RH rays i wyglada jakby wisial w powietrzu :( no ale tak naprawde to od kilku tygodni nie pokazalem nic nowego poza przerenderowanymi obrazkami prawie sie nie rozniacymi :( wiec teraz oficjalnie obiecuje ze nastepny wniesie cos nowego :) tylko nie wiem kiedy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 dach masz strasznie pogiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 taa.. wiem :) jak sie renderowalo to wyszlo :) ale stwierdzilem ze dzis to zostawiam jak jest, potem poprawie :) dzieki o to wlasnie chodzi ps ja tam bym jeszcze duzo tutaj znalazl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 hihi wlasnie jeszcze cos smiesznego znalazlem - tylny zderzak :) widac rure wydechowa przez szczeline :) (swoja droga to zastanawiam sie skad to sie wzielo myslalem ze wszystkie dziury polatalem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 28 Październik 2003 Share Napisano 28 Październik 2003 a ja bym się jeszcze doczepił do jednego... czy szyberdach i tylna szyba nie powinny mieć jakiś uszczelek ?? greets [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 sprawdze, sprawdze, mozliwe ze tylna szyba tak ale szyberdach chyba nie... chociaz... w domku zobacze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 28 Październik 2003 Autor Share Napisano 28 Październik 2003 sprawdzilem i wcale nie wiem wiecej hehe, na kazdym zdjeciu inaczej :D ale na zadnym nie widac uszczelki, w kazdym razie tylna szyba powinna inaczej wygladac, mysle ze jak ja zrobie tak to bedzie dobrze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 29 Październik 2003 Autor Share Napisano 29 Październik 2003 aa botou jezeli czytasz, zapomnialem ci odpowiedziec:) te walce juz lekko zmienilem, wczenisj mialem po prostu texture, i ostatnio stwierdzielm ze jednak wymodeluje bieznik :) no wyszlo jak wyszlo hehe wlasnie walce wyszly ale lekko je zaokraglilem :) a i mozliwe ze przednie jest faktycznie za szerokie docelowo mialo byc wezsze :) sprawdze w domku i powiem mniej wiecej jaki jest ich rzeczywsity odpowiednik :) dzieki za komentarze... ps. caly czas mysle nad ta hala moze jednak sie szarpne, wczoraj przez przypadek czytalem posta o softquadro i sprobowalem sobie zrobic ponownie (kiedys probowalem ale to jeszcze dawno bylo :) ), bez problemu sie udalo i maxtreemy tchnely nowe zycie w moja scene :) wiec moze juz niedlugo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 khem, ciągle piszesz \"sprawdzę w domku\"... chyba mi nie powiesz, że masz takiego sprzęta w domu ?????? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 29 Październik 2003 Autor Share Napisano 29 Październik 2003 nio w domku mam athlon XP 2000+ 512MB GFTi4200 (od wczoraj Quadro :D ) i w2k sp4.. a w arbeicie porownywalny ale przeciez arbeit to arbeit :) a przyjemnosci w domku :D (na ktore tez straszni emalo czasu :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Listopad 2003 Autor Share Napisano 3 Listopad 2003 hehe loozack nie ma to jak prawidlowe jarzenie :) dopiero załapałem o jakiego sprzeta ci chodzi hehe pewnie ze mam takiego tylko w wersji papierowej (katalog) hehe a do prawdziwego jeszcze troche mi brakuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 hehe, lepiej później niż wcale [piwo] czekam na updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Listopad 2003 Autor Share Napisano 3 Listopad 2003 beda, beda, moze juz jutro, obecnie optymalizuje szalenie caly model (dobra rada unikajcie nurbsow hehe ) a kilka drobnych elementow karoserii musialem zrobic od nowa :) pozdrawiam ps. tak to juz jest jak sie za duzo pracuje to wszystko jakos tak ciezko przychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Quadysz, ty mi nie mów o poprawianiu :| nie wiem czy ja mój model skończę do gwiazdki przez to poprawianie :D a z resztą to co ty masz do poprawy ?? [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Listopad 2003 Autor Share Napisano 3 Listopad 2003 :) hihi to samo pytanie moglbym zadac tobie odnosnie hondy :) co ty tam chcesz jeszcze poprawiac :) ale generalnie zamierzam tylko kilka szczegolow poprawic, i staram sie uwazac na to zeby nie wpasc w ten wir hihi wtedy to pewnie do wielkanocy bym go jeszcze meczyl, nie bede wam mowil gdzie jest jaki blad :) jak nie widac to dobrze :) ale uwierzcie mi na slowo ze jeszcze sa, drobne bo drobe ale... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 cze. ta tylna szyba STRASZNIE dziwnie wygląda....jakiś taki kształt ma śmiszny:P przy światłach przy nadkolu jest chyba jakiś bug, bo na renderach dziwnie sie tam światło odbija..... Samochodzik super! Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 5 Listopad 2003 Autor Share Napisano 5 Listopad 2003 szyba tylna dostanie(ła) \"grubosc\" na brzegach, a z przodu jest bug... wiedzialem ze w koncu to ktos zauwazy :) hihi juz go poprawilem ale musialm przerobic pol blotnika :) updatow nie ma narazie :( problemy techniczne... greetings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 taa, problemy... renderować ci się nie chce :];) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 5 Listopad 2003 Autor Share Napisano 5 Listopad 2003 :) renderowanie to to co tygryski lubia najbardziej :) tylko nieopatrznie zainstalowalem maxa 6 :) hihi najpierw wieszal sie przez soft quadro a potem nie chcial zainstalowac final rendera :) wiec optymalizuje, optymalizuje czekajac na service pack do FR-1 :| a tak na marginesie to przez ostatnie experymenty ze sterami chyba sobie przeinstaluje winde a co tam, moze nawet zapodam 2003 :) greetings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 mnie reinstalka czeka jutro, ehh :| ale zostanę przy Windowsie XP :) I\'m lovin it :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 greetings earth creatures!! ale moj post utonął na forum przez dwa tygodnie :P zmiana otoczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 shit zapomnialem dolaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 pierwsza przymiarka... bez AA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 jeszcze jedna proba... bez AA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 i ostatni obrazek, sorki za te \"sample\" ale troszke dlugo sie renderuje a nie moglem czekac.... ps. jak widac po poprawkach model stracil kilka elementow hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 Domek (:D) sliczny taki misterny :P Czekam na ostateczny render i pokarz duzo tej rezydencji, bo mi sie osobiscie ardziej niz samochod podoba.... Aha ile dom ma poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 :) hehe \'domek\' ma ok 120k nie jest mojego autorstwa :), ja go tylko lekko przerobilem... co do kompozycji to w sumie glownym elementem ma byc marc :) a baardzo nie chce mi sie texturowac tego zameczku bo sie nie wygrzebie do wielkanocy :P ale zobaczymy jak pojdzie :) ps. czy to znaczy ze ci sie autko nie podoba :> hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 No co ty autko swietne ale palacyk mnie poprostu zatkał, tym bardziej ze dla tekiego merca to lepsza sceneria niz jaka kolwiek hala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 tez mi sie tak wydaje, palacyk swietnie sie nadaje jako tlo dla najdrozszego z mercow :) hala byla jednak zbyt prosta (nie od strony renderingu tylko kompozycji.. drugie tyle co nad samochodem spedzilbym nad tym aby wygladala ona jakos atrakcyjnie... :P ) dzieki za komentarz felav :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 aa zapomnialem zapytac, jak wam sie podoba kamyczkowa podloga, zastanawiam sie jeszcze nad nia, moze zwykly bruk z wiekszych kamieni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 hehe kamyczkowa podloga jest supoer :) !!!! zreszta jak i caly model :) niemam nic do zarzucenia ... poprostu cudenko stworzyles ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 nie no budynek jest genialny - od razu jak na niego spojrzałem [wow] Autko też niczego sobie Piękna robota Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 Quadysz !!!!!!!!!! jak zobaczyłem ten budynek to myślałem, że mi mózg (a raczej jego resztki ;)) uszami wypłynie :o ale nie dlatego, że zamek jest jakoś super wymodelowany, tylko dlatego, że nigdy bym się nie spodziewał takiej sceny !! :) gdybyś mi jeszcze powiedział, że ty ten pałac wymodelowałeś to bym cię chyba nosił na rękach :D a tak to ci piwo tylko postawię [piwo] ;) wygląda to wspaniale, tylko mógłbyś jeszcze dać jakiegoś bumpa na tą kamionkę... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andree Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 iiik:o:o ale masakra,no po prostu odjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 tez mi sie wydaje troche plaski, na tych kamyczkach jest maly displace, moze za maly :) poprobujemy w domu... a piwkiem to sie chetnie oddźwięcze :)[piwo] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 Scenka fajniusia. A co do samochodu tez fajny tylko drzwi jakies plaskie. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 a w ktorej plaszczyznie sa zbyt plaskie? wydaje mi sie (na 99,99%) ze te drzwi takie sa w rzeczywistosci :) ale nie mam takiego wiec nic nie mowie :) greets[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 Od krawedzi na drzwiach do progu. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 oki zwroce na to uwage blood_brother, dzieki greets [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 lusterko nic nie odbija :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 odbija odbija tylko akurat nie ma co odbijac :) ale po drugim odbiciu widac niebo (na szybie w odbitym lusterku...) ale zobacze jak to powinno wygladac na prawde :D moze faktycznie trzeba cos zmienic :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 domek jest switeny sampel z maxa chyba 2 albo 2.5 fajny jest ale niepotrzbnie przerobiles go na bialy. mial ladne kolorki. samoxhod - fajny a ile takie cos kosztuje i czy duzo drozszy od malucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 25 Listopad 2003 Share Napisano 25 Listopad 2003 a propos możesz pokazać model bezmteriałów i siatke :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi