Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Oto dopiero 5% sceny którą przygotowuje:

224ef040a7e7ae33m.jpg

opisze później ponieważ musze to jakoś sklecic ;)

Mam nadzieje ze sie narazie spodoba, i czekam na opinie i rady jak postąpic dalej :)

Pozdrawiam

Sadowski25

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A wiec tak:

to co widać to jak każdy wie wylot kanały ale pod ulicą którą dopiero jutro zaczne robic, na górze będzie kilka budynków głównie cos ala kamienice i sklep.

Concept art mam na papierze a skanera brak... ;(

Pozdr

Sadowski25

Napisano

Wrzuć śmieci do wody :] i wymodeluj załamania pęknięcia itp. na samym wyjściu kanału :] Ładne a to w nocy będzie ? bo tak wygląda ...

Trawka może być taka duża bo nikt tam z kosiarką nie wpada :P

p0zdro

Napisano

Ładna woda ... :]

Nie mam umiejętności i wiedzy żeby się do czegoś przyczepić ... ;]

A światło montują w kanałach seryjnie ? :P Lepiej daj światło z latarni chociaż to wygląda sexi i szczurki to podstawa w kanałach pamiętaj ...

p0zdro

Napisano

Siemanko:) Woda wyglada bardzo ladnie.Trawa, jak chlopaki mowia, wydaje sie mi troche "tatarakowata". Natomiast bije po oczach drzewo iscie "fallusowych" ksztaltow :P oraz texturka mostu. Pozdry:)

Napisano

A było tak ładnie :] Tło daj na plana bo w środowisku wygląda do kitu , drzewko jest fuj daj nowe wymodeluj lub jak wolisz daj 2d i zmień tą texture ścianki bo jest total spłaszczona :]

Napisano

Ma ktoś mozę sposób i rade jak połozyć teksturki na ten most ?? bo wszystkie mi sie roźciągają mimo że daje UWV Map...

Ma ktoś teksturki na ściane takeigo mostu w duzej roździelcości ?? Most ma 30m :P

Napisano

Znalazłem rozwiązanie na tekstury plugin : TextureShaker

Narazie analizuje tutki :)

Tylko narazie on niewspółpracuje z Mental Ray ;( ;(

5ce22ffa0493d171m.jpg

Góra to zwykły renderer maxa a dół to Mental Ray dałem taki render ponieważ jak wyzej napisałęm narazie ten dodatek do maxa nie współpracuje z Mental Ray :(

Napisano

Najlepsza z tej scenki jest woda :] a i na łuku texy brzydko wyglądają wiec wstaw na całość łuku jakieś cegiełki to nie będzie sie gryzło :] powodzenia ...

PS : te cegiełki mogłeś zrobić w maxie dając displace z bumpem który masz wyżej ... po nałożeniu texturki też wyżej było by miodzio wystarczy zdirtować jeżeli już się uparłeś na czerwoną cegłe ...