Skocz do zawartości

tlelefon nokia 6260, ruch klapki, jak zrobic ??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WitamDopiero pierewsze kroki stawiam w animacji w 3DS.Czy mogli byście mi poradzić jak moge sensownie animować ruch klapki, która nie tylko się odchyla ale i obraca?Czy można do siębie te elementy jakoś pozaczepiac??Przy grupowaniu elementów nie moge kluczować klatek tak jak bym chciał.Grupowałm osobno górną cześc i dolną i element na któym się obie części trzymają ale przy wspólnym obrocie się wszystko rozpadało.Z góry dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

tak włąsnie robiłem ale gdy miałem 3 elementy osobno, czyli góre, dół i element łączący te części to jak brałem wspólny obró to wszystko się obracało jak chce.

NIe moge grupować i rozgrupować podczas animacji, bo wtedy mi nie kluczuje, a tylko wtedy moge telefon jako jedną grupę obrócić jak chce.

Myślałem, że są jakies inne metody, widizałem kiedyś pozaczepiane elementy tylko nie wiem jak to zrobić, a co gorsza nazwać :)

Napisano

michal22222 a to nie chodzi czasem o linkowanie obiektow(select and link)?, ten trzeci przycisk od gory zaraz kolo undo i redo, poprostu przeciagasz tym od obiektu ktory ma byc podczepiony do glownego ktory ma sie obracac, wtedy obraca sie wszystko tak jakby bylo przyklejone do tego glownego... , mam nadzieje ze o to chodzilo i ze cos to pomoglo

Pozdrawiam

Napisano

Dokładnie, zamiast tworzyć jakieś grupy najlepiej sobie sparentować te obiekty. Wtedy bez przeszkód obracasz i przesuwasz telefon przy włączonym dziedziczeniu transforamcji.