Skocz do zawartości

Problem z interfejsem (znikajace okienka)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zainstalowałem Maye 7.0 i od razu zabrałem sie do pracy.

Ale wystapił mały problem tam gdzie powinny byc parametry i opcje na przyklad w shaderach wyświetlane sa tylko okrojone, albo w ogule mam tylko puste okienka tak jakby nic tam nie bylo.

Włanczam okienko ustawień metala i lipa to samo o

ustawieniu ray tracingu czy sampli nie ma mowy po prostu zakładka sie nie otwiera .

Podobnie jest z reszta z innymi okienkami i opcjami.

We fluidach tesz się nie pobawie bo tam to już jest zupełnie łyso.:mad:

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie sadze że to z tego powodu jesli juz to z braku pamięci.

Ale te błędy są w kluczowych miejscach tam gdzie komputer najbardziej musi sie nameczyć, lub grafika mi nie wyrabia lub nie obsługuje należycie Cg, HSL'a lub Direx'a.

Niewiem moge sie mylic , ale to mnie dobija instalowałem kilka razy i wystepował ten sam błąd w tych samych miejscach.

Napisano

To chyba to bo ostatnio wcieło mi za sterowników Dairex'a

i Open Gl'a takrze sprawdze jak sie uda to dam znać.

edit:

wycinek z helpa May'i mówi że nici z ustawień lub stabilnej pracy programu na Ge For'sach wymagne jest co najmniej Quadro .

U mnie chyba wystepuje ten problem bo ja nie mam tego "dopisku" przed nazwa karty idealnym rozwiazaniem byłoby zabulenie tych tysiecy na takie cudo lub

Wildcata 800 Realiz...

:(

Jestem ciekawy czy to prawda bo jesli to wina sterowników to by było super.

Napisano

Quadro to jest po prostu przerobiony GeForce.

Watpie zeby te problemy z wyswietlaniem bylo spowodowane karta graficzna. Sproboj przeinstalowac soft. Problemy z karta moglbyby wystapic jedynie w wyswietlaniu modeli.

Napisano

MVM - wiesz, zawsze tak piszą, ale to nie jest koniecznie prawda. Wiadomo, wydajność trochę mniejsza, niż przy Quadro: brak sprzętowego renderingu etc., ale powinno działać. Ja śmigałem na GF2 i było dobrze, teraz mam go przerobionego na softQuadro i w stabilności czy czymś takim różnicy nie widzę. Jest ten wspomniany rendering, trocę szybciej w viewportach, ale na pewno nic takich rzeczy, żeby Maya kłopoty sprawiała bez Quadro.

Baton - a zdziwiłbyś się :)

Napisano

miałem podobny problem ale tylko z oknem hypershader. Okazało sięze coś dziwnego działo się przy ustawieniach wyswietlania na 2 monitorze, wyłączyłem 2 pulpit i wszystko wrociło do normy.

Napisano

Co do karty to hyba macie racje.

Ale po ponownej instalacji i zmianie sterowników (testowałem 3 wersja)

nic sie nie zmienia.

:confused:

Edit:

Jak miałem Ge Forca 4 też byl ten sam problem .

Moze to wina systemu i jego asymilacji ze sterownikami,

Ostatnio nie wyswietlają mi się ustawienia DX i Open GL w zakładce Nividi a przy tej karcie powinny.

PS:

Żeby bylo ciekawiej to Hardwarw Redending pracuje bez zarzutu.

A jak załaduje jakąs scene to tez wszystko jast w redendingu OK.