piotrek Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Hi ;) czemu, gdy włożę płytkę DVD z filmem do napędu, ta nie jest widziana przez system i inne programy? Wkładam płytkę, klikam na ikonkę My Comp i pojawia się komunikat "Włóż dysk do stacji dysków G:"? Na innym kompie płyta działa, nie jest też porysowana ani nic z tych rzeczy. Inne płyty DVD odtwarza bez żadnych problemów.
zeet Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Najprościej popatrz w właściwości swojego DVD jakie typy płyt odtwarza i sprawdź właściwości płyty ,którą chcesz odtwrzać. Starsze modele dvd mogą np.czytać tylko minusowe płytki. Jeśli właściwości grają,to coś z playerem dvd nie tak.
piotrek Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Tylko że to jest płyta fabrycznie tłoczona i do tego odtwarzałem już ją nie raz, Ostatnio coś się stało dziwnego :/ Plaer raczej nie, bo nawet WinXP nie widzi tej płyty.
hcpiter Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Jezeli nie masz juz gwarancji to otworz naped i przeczysc naped albo daj do servisu. U mnie podobne rzeczy i przeczysciłem to i owo i działa jak nowy :D
Rekomendowane odpowiedzi