Napisano 30 Sierpień 200618 l Witam Wczoraj se normalnie renderowalem scenke, a dzis nie moge jej wyrendrowac za chiny co chwile mi blad ten wyskakuje Sprzet na jakim pracuje to Athlon 3.0 1,5 GB DDRAM
Napisano 30 Sierpień 200618 l Autor na C mam 560mb wolnego, i dziwne jest to ze tylko ta scenke mi tak wyrzuca?
Napisano 30 Sierpień 200618 l kiedys tez to miałem. Nie pamietam dokladnie o co chodziło ale spróbuj zmerdżować wszystko do nowej sceny i jeszcze raz ustawić render.
Napisano 31 Sierpień 200618 l w tej sytuacji wskazane było by tak czy owak zebys miał ok 2,5 gb miejsca na dysku - nie wiem czy c, zalezy gdzie masz posadowieony plik stronicowy - Ale taka ilosc zapewni swobode pracy systemu. teoretycznie windows w 32bitowej wersji adresuje 4 gb ramu w praktyce przy 4 przestaje odpowiadac na wyrywkowe wywołania - słowem gubi się niemniej powinieneś mu zapewnic tak pod 4 gb wszystkiego. nie wykluczy to rzecz jasne jakichs błedów w scenie ale z tym juz wiesz co robić ;)
Napisano 31 Sierpień 200618 l 560 megsów na C to śmiesznie mało, nawet dla windy za mało. z mojego doświadczenie 4-5 gigsów. Plik wymiany 3d maxa można wykierować na inny dyst niż C i inny niż instalacja maxa, to pomaga
Napisano 31 Sierpień 200618 l Mozna ale wyraźnie pomaga tylko gdy to fizycznie inny dysk nie zaś jedynie partycja, choć czasem nieco i to.
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor maxa mam zaintsalownego nie na C tylko na innym dysku (D) jesli to robi roznice ;) ??
Napisano 8 Wrzesień 200618 l 560 megsów na C to śmiesznie mało, nawet dla windy za mało. z mojego doświadczenie 4-5 gigsów. Plik wymiany 3d maxa można wykierować na inny dyst niż C i inny niż instalacja maxa, to pomaga nie kumam ja mam 64 ramu procka celeron 533 a na dysku c wolnego 26 mega i mi sie takie cos nie robi reinstalke zrob i juz...albo glowny sterownik ekranu zmien na inny...
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor Jeszcze dodam ze mam ten neiszczesny blad przy duzych scenach okolo 1 mln. mniejszcze scenki typu 500 000 poly normalnie dzialaja :) P.S. Nie kiedy mi sie udaje wyrenderowac, ale 60-70% prob konczy sie wlasnie tym bledem ?? to co jest przyczyna nie wystarczalna iosc miejsca na dysku C: ?
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor ja nic nie wiekm na ten temat :( jakies sugestie ?? na temat tego problemu
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Rozmiar swapfile zalecany przez system to jakieś 150% wielkości posiadanej pamięci RAM . Windows domyślnie zmienia rozmiar pliku wymiany dynamicznie ,lepiej jest ustawić stałą wartość swapfile i zwiększyć ją o jakieś 10% w stosunku do zalecanej i wykonąć defragmentację dysku na którym się znajduje. Mnie ta zmiana ustawień pomogła. Trochę mało tego wolnego miejsca masz,niezależnie od pamięci jaką posiadasz.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Robi i nie robi czy D to fizycznie inny dysk czy tylko partycja i gdzie masz posadzonu plik stronicowy ?
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor partycja, plik stacionarny to nie wiem, dlatego ze nie wiem co to jest :P
Napisano 13 Wrzesień 200618 l W skrócie: Dysk mozna podzielic na tzw partycje AKA cześci fragmenty zbiorniczki ;p ... nie nozem tasakiem czy cos tam lecz doś podstawowym softem ździebko przed formatowaniem a co wprawniejsi to i nawet po tym - a póxniej odzyskuje im dane mniejsza jednak o to... Mozesz mieć podzielony dysk i wygląda to jak 2 dyski fizyczne choć w praktyce jest 1 Znaczenie ma to takie ze 2 dyski maja 2x więcej głowic do wyk swej pracy. Więc moze to pracować zestrojone sprawnie szybciej i efektywniej jeśli reakcje PLIKU STRONICOWEGO będą żwawe nie tylko w trakci zapisu czy usuwania pliku ale i przy np renderku. Zawiłosci jest z tym wiele nie ma co macic... wolny SWAP to czasem powtórki i zwiększenie użycia niby ramu (pożucone pakiety z powodu braku odpowiedzi ble ble ble nie ma czasu trzeba dopisać a nie ma czym usunąc tamtych...) plik stronicowy zwany tez plikiem wymiany SWAPem i moze jakoś jeszcze zawiera zapis stronic taki jak w RAMie ale tych które przewiduje sie ze beda potrzebne ale mniej lub za chwile i wywala sie z RAMu zdążasz ??