x-DW-x)KilleR( Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Chce na kule wstawić texture piłki ale się nieda czemu?Moze źle robie?prosze pomocy
blood_brother Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Moze opisalbys dokladnie co robisz? Czym sie objawia to ze sie "nie da"? Na jakim sofcie pracujesz?
piotrek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Jak się nie da, to nawet święty Piotr nie poradzi :>
x-DW-x)KilleR( Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 WIeć tak najpierw stworzyłem sphere i naciskam M no i tam naciskam pierwsze 2 kółka i chce dać to http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.geant.pl/prezenty/prezenty_images/prezenty/pi%C5%82ka%2520no%C5%BCna%25204w.jpg&imgrefurl=http://www.geant.pl/prezenty/katalog_prezentow.asp%3Fkat%3D6%26str%3D1&h=180&w=240&sz=5&hl=pl&start=11&tbnid=tl04ulmNE2bHDM:&tbnh=83&tbnw=110&prev=/images%3Fq%3Dpi%25C5%2582ka%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3Dlecz nie wiem jak próbuje jakoś dziwnie. No i nie umiem !Pomózćie powiedzcie jak to trza ;p
zeet Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Da się da tylko za dużo pisania :) 1 zaznaczyć obiekt 2 kliknąć przy obiekcie literkę - M,otworzy się okno Material labs 3 w otwartym oknie znaleźć i kliknąć puste miejsce przy Difuse, 4 po prawej pojawi sie małe okienko z jakąś teksturką 5 w tym okienku kliknąć guziczek -P ,pojawi się postać 6 wtedy na górnej części okienka kliknąć drugi guziczek :) 7 otworzy się okno Pictures ,na górnej listwie kliknąć Load i załadować swoją teksturę 8 zatwierdzić teksturkę kliknąć -V 9 powrót do okna Material labs w tym oknie znajdź funkcję -Parametric tam są parametry wyświetlania tekstury -do piłki spherical wystarczy chyba 10 kliknąć -V i tekstura powinna być na obiekce Dalej kombinuj już sam bo palce mnie bolą :)
maverick sheep Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 ale o czo chozzii ? co fakt to fakt jak sw Piotr nie darady to nie ma *ja na dziubusia.. poczytaj helpa pogladaj filmy erotyczne popacz w niebo a w zasedze to kliknij m na klawiaturze kwadracik kolo napisu diffiuse (w zakladce maps lub tez gdzies to powinienes tam znalezc) tam potem bitmap i po wczesniejsszym obrobieniu tego linka co go wkleiles w programie 2d typu ms paint wcisnij ok no a tak pozatym to ladna dzis pogoda prawda panowie ? edit--> zeet widze ze tez masz dzis dzien useer friendlu moze zrobimy jakis grafik :D bo przeciez codziennie sie nie da a tak kazdy jede dzien w roku i bylo by po problemie :D tzn moze nie po ale w przedszkolu mialem takia tabliczke jak sie przychodzilo to czeba bylo samemu zaaznaczac obecnoscie tzn niechodzilem do przedszkola to byla chyba w sumie zerowka :/ no i juz wtedy wierzyli w uczciwosc dzieci.. a tak serio to ladna dzis mamy ta pogode nie ?
Rekomendowane odpowiedzi