Napisano 3 Wrzesień 200618 l Mam pewien problem, otóż chcę przenieść model z jednego dokumentu w Max`ie do drógiego. Tzn. załóżmy, że mam dwa projekty: stół.max i mieszkanie.max i chcę, żaby model z projektu stół.max znalazł się w projekcie mieszkanie.max, to co mam zrobić? Mam maxa 8, jakby co.
Napisano 3 Wrzesień 200618 l eksport do 3ds czy jak tam zwal jednego obiektu ...otwierasz scene z drugim i importujesz ten co eksportowales :D..potem wciskasz F1 i czytasz helpa:)
Napisano 3 Wrzesień 200618 l a po co konwertowac do 3ds? wejdz w panel system -> przycisk asset browser -> szukasz pliku stol.max i przeciagazs go do ktoregos okna widokowego :) mamy plik stol.max w pliku mieszkanie.max :P ale to niestety dziala tylko jak masz 2 pliki w formacie .max, bo jak na przyklad chcesz .obj do .max dac to file -> import ;)
Napisano 3 Wrzesień 200618 l A po co tak? :) Funkcja merge pozwala dodać poszczególne elementy drugiego pliku...
Napisano 3 Wrzesień 200618 l zgadzam sie Hynolem, łatwiej przez merge nawet materiał sie przy okazji zapisze przez co bedzie jeszcze dodatowe miejsce w slocie ME :]