Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

poszukuje jakiegoś bardzo dobrego programu do animacji ludzi, perfekcyjnie wspolpracujacego z Maya...

Proszę o wypowiedzi osób, które mają doświadczenie w tym programie ("a nie, ze gdzieś przeczytaly, ze taki program jest ok")

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Doświadczenie mam niewielkie, ale Motion Builder nie jest zły.

Maya też sobie radzi - po kupnie Kaydary przez Alias od wersji 7 ma zaimplementowany FBIK z MotionBuildera .

Napisano

Messiah studio-

bardzo intuincyjny jeśli chodzi o obsługę, współpracuje z Maya ,Max3d, czy perfekcyjnie tego jeszcze nie sprawdzałem.

Ma doskonałe narzędzia, siedzę w nim od kilku tygodni i ciągle mnie zaskakuje możliwościami i raczej przy nim zostanę,testowałem inne programy,ale nie dawały takiej swobody pracy.

Niestety jest niewiele materiałów na temat tego programu w sieci.

Posera raczej bym sobie darował :) jeśli chcesz animować własne modele a nie gotowce,zrigowanie czegokolwiek w Poserze to katorga.

Napisano

serwus :)

Ważne - wręc podstawowe jest to , co chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz robić własne animacje - to motionbuilder jest super.

Poser ( ten wyklęty) to wspaniałe narzędzie - ale do konkretnych zastosowan i konkretnego targetu. Jesli chcesz na szybko zrobić ruszającego sie ludzika - do reklamy, lub żeby pokazać kolegom na podworku to poser jest ok.

Jeśli chcesz robić coś własnego , ambitnego , to poser odpada.

Poser jest super w analogicznym zakresie do Bryce-a :).

Potrzeba wiecej szczegolow :)

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

chodzi mi właśnie o coś ambitnego, własnego:) tak żebym miał dużo swobody w tworzeniu

sciągnąłem sobie kilka filmikow z Buzz'a do Motionbuildera i całkiem fajny jest

zobacze jeszcze tego Messiah studio

Poser odpada bo zawsze mi sie kojarzył z jakimś szajsem ;)