Napisano 5 Wrzesień 200618 l Witam wrzucam tu malutki fragment mojego dyplomu. Miałem to dać do wątku o testowaniu nowego vraya, ale pomyślałem że założe nowy wątek. Wizka i projekt mój, meble=gotowce. Scena oświetlona vray sun i vray sky, bez dodatkowych świateł. Iradiance map i monte carlo. pozdro dorzucam drugi widok
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nieźle trafiłeś z environmentem :D wydaje mi się, że te krateczki na kołdrze powinny być gęściejsze.. czym robiłeś dywan?
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Może później pokaże o ile mi wyjdzie tak jak bym chciał :). Bo czasu mam mało na skończenie i oddanie.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Czołgiem Siwy:)Bardzo fajnie Ci to wyszlo. Jeszcze troche i Mario 2 nam powstanie:D Dwie rzeczy mi sie tylko rzucaja w oczy: futrzasty dywan, jak dla mnie troche za wielki i łóżko, ktore wydaje mie byc deczko za male w stosunku do foteli. Reszta jest sexy;) No..moze jakas ramke dal bym na reprodukcje "Celnika" Rousseau.Pozdrawiam:)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l to pokaż chociaż rzuty ;] jako wizka jest bardzo fajnie. fajny dywan, reszta mi sie nie podoba ofcourse ;]
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Bardzo fajny leśny klimat w tym pokoju panuje, pościel wymiata ! super wyszła Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Jak skończe cały projekt to może pokaże, ale się troche wstydze :). Jest to caly zespół hotelowy w puszczy, pokazany pokój jest w części budynku z jednej strony przysypanej ziemią z zielonym dachem a z drugiej ze szklaną elewacją z widokiem na polanę. Exteriory to cięzki temat troche bo jest dużo zieleni, kamykowych alejek itp. Mam też na to mało czasu więc nie wiem co z tego wyjdzie. Postaram się coś wrzucić
Napisano 5 Wrzesień 200618 l no.. rownie dobry ten Siwy co ten v-ray :P dizajn jak dla mnie za bardzo lesny co nie znaczy ze nie fajny a renderki bardziej niz ok :) pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Dywan i ściany ruuulez;D Miód i orzeszki. Na pierwszym ujęciu można zwątpić w proporcje (Fotele, a łóżko) Super światło. Ciepło i przytulnie. I ta narzuta;DD
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Witam no musze przyznać że z tą ścianą zaszalałeś Fajowa. Tylko sprzątaczka będzie niezadowolona z czyszczenia:) Jak Ci się będzie chciało to możesz dać jakąś lampę na suficie i zasłonki żeby inni goście hotelowi nie podglądali. Powodzenia Pozdro Mario
Napisano 14 Wrzesień 200618 l super. jedynie co bym dopracował to ta podstawka pod wyrko, jak dla mnie wyglada jakby była oklejona jakąś oklein a drewnopodobna . Zajebisty klimacik PoZdRo!!!
Napisano 15 Wrzesień 200618 l naprawde fajnie wyszly ci te wizualki:)!!!! tylko jako studentka architektury wnetrz.....szczerze.....cos mnie gryzie ten obrazek na scianie....taki tandet......moze cos co by bardziej podkreslilo klimacik:))? ps. mam pytanko skad mebelki sciagasz???
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki za komentarze. Wnętrze to nie jest może przemyślane do końca, nie siedziałem zbyt długo nad nim, troche taki sponton. Obrazek można oczywiście dać inny, ale chciałem właśnie coś w takim lekko kiczowatym klimacie dać a celnika bardzo lubię :). pozdr.
Napisano 15 Wrzesień 200618 l Celnik nie jest kiczowaty - tez Go lubie i wg mnie pasuje do tej pracki :)
Napisano 17 Wrzesień 200618 l Wnetrze jeslli chodzi o jakość renderu podoba mnie się. Ale obiektywy nie te i lepiej byłoby użyć shifta! Pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200618 l złożyłeś wczoraj siwy dyplomasa czy czsu ni sarczyło? wiz wporządku, a zewnętzr.? pisnij kiedy masz termin to zapadne;) ...przemm
Napisano 20 Wrzesień 200618 l a to zdjecie na scianie :)obrazek..skąd ja siwy znam tą panne? hehe czy ona po lipowej nie smigała przypadkiem:)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor He, nie wiem kto się kryje pod PT82 ale : dyplom złożyłem w terminie. Co do exteriors to się waham czy pokazać :) a panna, pewnie widujesz ją czasem w zwierzyńcu
Napisano 20 Wrzesień 200618 l He, nie wiem kto się kryje pod PT82 ale : dyplom złożyłem w terminie. Co do exteriors to się waham czy pokazać :) a panna, pewnie widujesz ją czasem w zwierzyńcu osobiscie mnie wizka malo interesuje jesli chodzi o exterior :) wiec jesli sie odważysz to pokaż oczywiście :) glownie o projekt chodzi.
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor ok, pokaże moje wypociny :). Jest to zespół hotelowy w puszczy białowieskiej. trezba by tu sporo opowiedzieć żeby wprowadzić do tematu. w skrócie powiem że obiekt znajduje się w lesie, w okolicy znajdują się tradycyjne podlaskie wsie z drewnianymi chatami. Dalatego też tak wygląda mój obiekt od strony drogi. jak babka z wioski wybierze się na grzyby - żeby nie dostała zawału na widok jakiegoś hi-tech. Właściwy budynek hotelowy znajduje sięczęściowo pod ziemią. chatki przy drodze też służą za pokoje do wynajęcia. oceniając bądźcie wyrozumiali. do PT82: Przemo, to ty skubańcu? :) Jak to ty to pokaż swój dyplom, słyszałem że niezły wypas.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l A to po to była Ci ta inspiracja budynków zintegrowanych z zielenia :D IMHO Świetne :] Jesli mozna zapytać..to na którym jestes roku?
Napisano 21 Wrzesień 200618 l no generalnei fajne ale jakoś brakuje maarskości. NA jakiej jesteś uczelni? Pwiedziałeś że to twoj dyplom wiec chce porównać zakres bo sam tez robei i na pewno wkrótce si enim pochwalę... pozdro
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor witam. wieża rzeczywiście wisi, ostatnia wizka robiona w pośpiechu. uczelnia to: Politechnika Białostocka. co do zakresu to rozrysowane są wszystkie budynki na mojej działce, pokazałem tylko ich wizualki.