ASY2002 Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Mam totalnie zjechane i idiotyczne pytanie... Nie wiem jak to nazwac, ale jak robi sie w V-RAY takie rozbłyski np. na krawędziach , jakby bloom. ? :D malwina w Scena 3D: kuchnia, jest na oknie co takiego, o co mi chodzi, lecz ja chce to miec np. na kuli... Pomórz idiocie!
polka dot Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 w vrayu teoretycznie się nie da :) łatwio i szybko będzie w photoshopie http://www.aversis.be/extra_tutorials/ps_bloom.htm btw nie bądź dla siebie tak okrutny ;)
Hynol Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Chodzi mu o bliki od świateł. Można je wyrenderować w Mentalu i nałożyć w photoshopie jak pisano wcześniej.
ASY2002 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 Tak znam to(ale nie pomyslałem, lol), ale jednak jakbym robił np. animacje to co dalej?? I jak zrobic w Mentalu. Z góry THX. P.S. A czemu w grach jak sie właczy HDR to takie zjawisko wystepuje a programach 3d nie?
mathix Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Jak animacje to się musisz zapoznać z softem do compositingu After Effects, Fusion, Combustion, czy co tam komu się podba.
maczuga Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 ja to kiedyś widziałem tutka do tego, ale niestety nie pamietam linka :/ efekt sie nazywa gloom, bloom albo cos w tym stylu. Poszukaj.
Rekomendowane odpowiedzi