Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

skasowacsh6.jpg

czy ktoś już miał coś takiego i może pomóc. komunikat ten wyskakuje przy renderingu kiedy zaczyna robić 1 prepas. w scenie mam dużo displace'ów. teraz nie wiem gdzie znaleźć błąd a nie chce wyłączać wszystkich displ.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 850
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Prześlij do chaos-grupy a oni ci powiedzą co jest powodem :))

Napisano
  • Autor

nie wierze w pomoc przy producenta przy takich glupich bledach. tak jak przy zamykaniu maxa po errorze pyta czy wysłać wiadomość do autodeska. w pracy na oryginalnym sofcie wysylalismy to setki razy i co z tego. chodzi mi o łopatologiczne rozwiązanie.

pozdr

Napisano
  • Autor

ramu mam 1,5 gb cena ma 350 tys face'ów, dla dispów 2d. wszystko bylo ok i nie wiadomo czemu zaczęło coś takiego przerywać render.

Napisano

żeby sprawdzić czy to na pewno wina displaców, wyrenderuj bez nich (można je osobno powyłączać albo w Renderer ustawieniach, chyba pod general, wyłączyć centralnie).

w jakim formacie są displace mapy? bo podobno niektóre renderery nie radzą sobie z 32-bitowymi mapami, ale nie wiem czy to vraya dotyczy.

Napisano
  • Autor

już sprawdzałem, po wyłączeniu działa normalnie. mapy są w jpg i wcześniej działoło wszystko ok.

Napisano
  • Autor

Już doszedłem o co chodzi.

Prawdopodobnie błąd ten sie pojawia bo edytowałem przez edit maesh grupę w której były obiekty z vraydisplacement i przez to zaczęło kaszanić.