siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 czy ktoś już miał coś takiego i może pomóc. komunikat ten wyskakuje przy renderingu kiedy zaczyna robić 1 prepas. w scenie mam dużo displace'ów. teraz nie wiem gdzie znaleźć błąd a nie chce wyłączać wszystkich displ.
naeq Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Prześlij do chaos-grupy a oni ci powiedzą co jest powodem :))
piotrek Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Daj ten pliczek *.txt komuś, kto robił z nimi interesy...
siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 nie wierze w pomoc przy producenta przy takich glupich bledach. tak jak przy zamykaniu maxa po errorze pyta czy wysłać wiadomość do autodeska. w pracy na oryginalnym sofcie wysylalismy to setki razy i co z tego. chodzi mi o łopatologiczne rozwiązanie. pozdr
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 ile masz ramu, ile scena ma poly i jakie ustawienia masz dla dispów? 2d czy 3d?
siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 ramu mam 1,5 gb cena ma 350 tys face'ów, dla dispów 2d. wszystko bylo ok i nie wiadomo czemu zaczęło coś takiego przerywać render.
Ania Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 żeby sprawdzić czy to na pewno wina displaców, wyrenderuj bez nich (można je osobno powyłączać albo w Renderer ustawieniach, chyba pod general, wyłączyć centralnie). w jakim formacie są displace mapy? bo podobno niektóre renderery nie radzą sobie z 32-bitowymi mapami, ale nie wiem czy to vraya dotyczy.
siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 już sprawdzałem, po wyłączeniu działa normalnie. mapy są w jpg i wcześniej działoło wszystko ok.
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 jakiej rozdzielczości masz mapy dispow?
siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Już doszedłem o co chodzi. Prawdopodobnie błąd ten sie pojawia bo edytowałem przez edit maesh grupę w której były obiekty z vraydisplacement i przez to zaczęło kaszanić.
Rekomendowane odpowiedzi