Napisano 12 Wrzesień 200618 l Oj tam skonczcie z tymi dresami ;>. Nie szufladkujcie kazdego posiadacza auta tej marki do dresow ;]
Napisano 12 Wrzesień 200618 l kumpel chce sprzedać jeepa cherokee za 11 tyś ;] jakiś tam diesel 2,4 (albo 2,5) potężny moment obrotowy i obijak z przodu (można taranować inne auta, kiedyś graliśmy w football ciukami na polu kumpla) spali ci na trasie 6,5 L a w miescie nie cale 8 L ;]
Napisano 12 Wrzesień 200618 l a to ciekawe http://www.usmotor.pl/czesci_olejej.htm Tarcze hamulcowe Honda Civic 5d - 250 zł/kpl Klocki hamulcowe Honda Civic 5d - 150 zł/kpl Amortyzatory przednie Honda Civic 5d - 470 zł/szt http://www.amb-kapitan.com.pl/tarcze2ab.htm 2802088 00 ZIMM L Honda Civic 1.5,Tarcza ham.Ve szt 172,15 210,02 chlopie, ty w aso kupujesz? Tak, ale tylko w tym przedziale cenowym. chociaz stare mitsubishi i subaru poradza sobie lepiej Nie wierze. Oceniasz stan samochodu po poscie? Prosze. Chce kupic saaba na otomoto. Czy jest w nim cos zepsute? Malo wygodne, slabe wyposazenie, wermachtowskie pochodzenie. Eax, bierz Saaba, wyposazenie miod, komfort miod, miejsca duzo, wygodny, bezpieczny, wierny (kumpel ma 350kkm i dopiero regenerowal turbine). illy, jeden wielki stek bzdur. Te tarcze, które tam wymieniłeś nie są oryginalne. Oryginalne tarcze do Civica 1.5 z '93 roku kosztują ~800zł po sprowadzeniu z Japonii (tak, tylko tam można je już dostać). Przeniesienie napędu na jezdnię BMW ma jak żaden inny samochód. To nie są moje słowa ale ludzi, którzy jeździli czymś o wiele "lepszym" od jakiegokolwiek BMW. Więc nie wstawiaj mi głodnych kawałkach o przedziałach cenowych. Tak oceniam na podstawie postu bo: albo była ta wersja z silnikiem 1.6 albo bardzo zarżnięty większy silnik. Przecież te padaczki, które są montowane w KIA (osobówkach) to nędza jakich mało. Skoro takim czymś "objeżdżasz" BMW o podobnych osiągach (1.6) lub większych to coś jest nie tak, zwłaszcza, że silniki BMW mają rewelacyjnie poprowadzony moment obrotowy. Nie mam BMW jakby co ;) Mało wygodne? Kwestia własnych preferencji pozycji za kierownicą. Mnie odpowiada. Słabo wyposażone? Hm... Klimatyzacja (w najlepszych modelach automatyczna), elektryczna regulacja foteli, podgrzewane fotele, skórzana tapicerka, tempomat, elektryczne szyby i lusterka etc. To wszystko w modelu serii 3 o którym mówi kolega. Czego Ty jeszcze chcesz? Dobrze się czujesz? Wermachtowskie pochodzenie - tym ośmieszyłeś się zupełnie, co najdobitniej pokazuje, że nie można traktować Twojej wypowiedzi poważnie.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l e tam ja mysle dac za samochod jakies 1500-1700eur, plus oplaty oczywiscie. ;). Pojezdzilem dzisiaj po komisach kolo mnie, byla jedna e36 z przebiegiem 130 000 96' 1,8(4cyl :/) za 14 000, jak dla mnie troche za duzo. Oczywiscie moglbym wziac kredyt na te kilka tys, ale 3mam sie zasady- "nie pozyczaj" - sami wiecie jak jest u grafika siano raz jest raz go nie ma :/. I mysle ze taka 92 93' mi na roczek starczy ;). A samochod hmm raczej stawiam na frajde z jazdy, ale rowniez na praktycznosc(dlatego nie mam zamiaru kupowac coupe'). Javor - pokazesz jakies fotki? :). Widze ze sporo jest tutaj fanow motoryzacji(w koncu nie powinno mnie to dziwic widzac tyle samochodow w wipie;) ). Moze jakis maly zlocik? na jakims torze...
Napisano 12 Wrzesień 200618 l ...Javor - pokazesz jakies fotki? :)... oj lepiej nie :P może kiedyś po remoncie blacharsko-lakierniczym bo tak jak jest teraz to poprostu wstyd :D poprzedni właściciel bawił się w lakiernika na świerzym powietrzu i wszystko spierniczył :( chyba że bardzo byś chciał zobaczyć mój łuskowy lakier do predkości ponaddźwiękowych to wal na gg ale na forum linka niedam :P
Napisano 12 Wrzesień 200618 l hehe troche śmieszne niektóre wypowiedzi, to BMW w ostateczności może być zwykłym sedanem o troche większej mocy niż inne samochody na drodze, ale jednak samochodem za 10tyś, ja przeciwko nic nie mam, a osobiście poprostu mi się podobają. Burneq> w polonezie jest więcej miejsca, mają napęd na tył i mocniejsze silniki mają ok 100KM :] pozatym "dobre bo polskie" hehe Corsa kojaży mi się z samochodem do nauki jazdy :p kannu > mi sie "tak sobie" sprawuje (ale dla czego o tym wcześniej napisałem) dzisiaj nawet zaczoł "strzelać z rury", ale i tak już dawno nie zostałem wyprzedzony :D eax> rozważałeś audi 80/coupe quattro, napęd na 4 koła, jakieś 130 - 180KM (zależy od silnika) i na szutrze można poszaleć :D
Napisano 12 Wrzesień 200618 l rozwazalem i subaru impreze tez rozwazalem(dzisiaj akurat stala taka 1,8 4x4 za 9000,- z przbiegiem 180 000 i chyba 96'), ale 4x4 to nie to samo co RWD ;), a na szutrze to mnie nie stac zeby szalec... mokry asfalt jest tanszy w eksploatacji. :D
Napisano 12 Wrzesień 200618 l za 9000, 96r ? to chyba kradziona lub po wypadku :p i pewnie z silnikiem 100 pare koni
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Ciekawe wracając do technologii bmw własnie patrze na klasyfikacje konstruktorskie w GP F1 hm, rozumie ze na ferarrke nie masz choć coś do remontu pewnie byś trafił, ale moze reno co ;) :p Tak sobie ja patrze na to cacko i jakos mie sie ono ... SERIO MYSLICIE ŻE JEST ŁADNE
Napisano 12 Wrzesień 200618 l jasne ze jest ;) - wiesz jakbym trafil nawet na puknieta ferrari to wzialbym bez zastanowienia, i dalej jezdzil tipo a ferrari sobie powoli remontowal, ale przy 10k to raczej zapomnij o ferrari :/(nic ponizej f355 nie wchodzi w gre ;P) Pecet - imprezki tak chodza, ta byla jeszcze przed oplatami to mysle ze w granicach 12 000 za calosc. To co z tym zlotem? dalo by sie cos wyczarowac?? jacys chetni - (mysle ze i tak dopiero w styczniu ;P ) :) EDIT: eeeee:/ http://autokapitol.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1565341
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Cześć! Tak się składa że byłem użytkownikiem takiego bmw przez 2,5 roku. Był to model 320 touring rocznik 95. Kupiłem go z przebiegiem 155tys. , gdy sprzedawałem miał 224 tys. W tym czasie wymieniłem amortyzatory, końcówki wahaczy i "niestety" musiałem wymienić popychacze zaworów (regulatory hydrauliczne). Największy koszt to oczywiście popychacze ( 3 tys zł), zamienniki 1400 zł. Amortyzatory to koszt około 1200 zł ( polecam bilsteiny). Reszta to groszowe sprawy. Średni zużycie paliwa to 9.7 l/100. Na trasie 8.3 l/100. Sprzedałem go tylko dlatego że to było kombi i nie było mi już potrzebne. Dwulitrówka ma za mały moment obrotowy(190Nm), trzeba go wysoko kręcić żeby samochód ładnie przyspieszał, polecam silnik 2.5 l(245 Nm). Dlaczego bmw: 1. Silnik brzmi po prostu pięknie, 2. Wcale nie jest droga w utrzymaniu, 3. Bardzo dobrze przyspiesza ( oczywiście piszę o silnikach 6 cylindrowych) 4. Czy stary czy nowy model, zawsze wygląda pięknie. 5. "Freude am fahren" - to jest główny powód dla którego powinieneś kupić bmw. Jest tylko jeden problem: za 10 tys. ja bym nie zaryzykował. Pozdrawiam Nic dodać, nic ująć. Oj tam skonczcie z tymi dresami ;>. Nie szufladkujcie kazdego posiadacza auta tej marki do dresow ;] +1
Napisano 12 Wrzesień 200618 l damusTo - to nie jest przypadkiem 316i? Ponizej macie fotke betki 316i 93r mojego kumpla - juz sprzedal ;]
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Mało wygodne? Kwestia własnych preferencji pozycji za kierownicą. Mnie odpowiada. Słabo wyposażone? Hm... Klimatyzacja (w najlepszych modelach automatyczna), elektryczna regulacja foteli, podgrzewane fotele, skórzana tapicerka, tempomat, elektryczne szyby i lusterka etc. To wszystko w modelu serii 3 o którym mówi kolega. Czego Ty jeszcze chcesz? Dobrze się czujesz?w porownaniu do saaba Wermachtowskie pochodzenie - tym ośmieszyłeś się zupełnie, co najdobitniej pokazuje, że nie można traktować Twojej wypowiedzi poważnie.tak, jestem niepowazny. a co to, rozmowa na poziomie komisji sledczej? jesu, chlopie troche humoru a co do cen tarcz przeciez napisalem, po co jezdzic 10 letnim autem do aso? za 9000, 96r ? to chyba kradziona lub po wypadku i pewnie z silnikiem 100 pare koni mon, takie sa ceny, sprawdz na otomoto
Napisano 13 Wrzesień 200618 l w porownaniu do saaba tak, jestem niepowazny. a co to, rozmowa na poziomie komisji sledczej? jesu, chlopie troche humoru a co do cen tarcz przeciez napisalem, po co jezdzic 10 letnim autem do aso? NO dobra, trochę mnie poniosło. Moja wina. :) Nie trzeba jeździć do ASO. Ja mówię o oryginalnych częściach zamiennych. Po co? Po to żeby ten 10-letni samochód dalej jeździł jak nowy.
Napisano 13 Wrzesień 200618 l O sabach 1 tylko kumpel kupił 93 jest szczesliwy bo co ma powiedzieć... ...em w zyci nie widziałem tak obzydliwej deski rozdzielczej. Naped na przód nie tego nie popre.
Napisano 13 Wrzesień 200618 l eax, bierz poldzera http://wiadomosci.onet.pl/1402416,69,item.html deska to imho kwestia gustu, samochod nietuzinkowy conajmniej dobra, musze skonczyc bo zaczynam krucjate na czesc saaba
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Żebyś się pośpieszył to bym ci opchnął swego poldasa. 3,5 roku nim przejeździłem. Samochód obciachowy ale służył dobrze, nie psuł się i tani w utrzymaniu. Teraz przyszła kolej na mazdke 626. W tej cenie ok. 10 tys. moge spokojnie polecić ten model. Co prawda nie taki kozacki jak biemdablju ale fajny, wygodny i niedrogi a można w super stanie wyrwać, osiągi w zależności od silnika nie najgorsze.
Napisano 13 Wrzesień 200618 l To ja dodam do tego co pisałem wczesniej ze BMW objechałem kia własnie z mechanika z mazdy 626. Dotam tez że przez 6 lat uzytkowania tego Kia mój ojciec mial nastepujące usterki: - pompka spryskiwacza szyb padła (zrobiona z gwarancji) - trzeba było wymienić jak sie to zwie te gumowe końcówki na wycieraczkach zapomniałem zupełnie Gwarancji było 6 lat Ojciec robi 40-60 tys rocznie na dobrej instalacji gazowej w sensie bardziej zaawansowanej choć dokładnie nie wnikałem. ale z Betka szłem na 98 :]
Napisano 13 Wrzesień 200618 l http://wiadomosci.onet.pl/1402416,69,item.html to moje okolice :) ostatnio był tu do sprzedania Polonez TDI 120KM ze sportowym zawieszeniem, może to ten?;)
Napisano 13 Wrzesień 200618 l jeśli teraz potencjalni nabywcy mogą pojazd ogladać na parkingu policyjnym , to pewnie ten :D