Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie po doś długiej nieobecności od tego addi s3 które modelowąłem minęło trochę czsu :P, po zrobieniu bmw 320i zabrałem się za to cudo z pralką pod maską. Myślę że ten model nie należy do łatwych chociażby ze względu na dosyć zaokrąglone kszatałty nadwozia. Prosze o wyrozumiałość.

c0ed38076c99d9d6.jpg

A i nie oczekujcie klamek na drzwiach ... bo tam ich nie ma. Niedługo dołącze najnowszy renderek.

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No nawet ładnie tylko te felgi i siedzenia jakieś takie dziwne / taki se materiał/ Ogólnie odczucie pozytywne (który to juz twój model??) A i jeszcze jedno chyba odbicia na lakierze z przodu z byt intensywne w porównaniu z boku itd.

Napisano

Model wydaje się okay, choć ten dach taki płaskawy i chyba troszkę krzywo przy światłach przednich masz... Kolorek wporzo, choć sama kompozycja rendera zupełnie mi nie podchodzi (ujęcia kamery, oświetlenie...)

Napisano

z którego roku ta mazda? poka jakieś referki bo coś mi mało podobne to do rx-7, może to wina ujęcia, bo jakiś za wysoki i za wąski

Napisano

tak jak Nvidia, HXL i pecet + pokaz siatke i clay'a, materialy do dopracowania i prosze genialnego wynalazku pana Wankla nie nazywać pralką!!;)

Napisano
  • Autor

Wcale nie miałem nic złego na myśli pisząc że to pralka, jest to świetny silnik i sam bym chciał mieć taki w Golfie :D. Jest to już mój 4 model samochodu. Lakier jest z evermotoin.org bo z vrayem dawno nie pracowałem, a w brazilu mam swój. Felga jest płaska bo ona taka jest, z zdjęcia tak wynikało a dodatkowo ją render "spłaszcza"

http://totalcar.index.hu/images/tortenelem/mazdarx7/rx7_11.jpg

Napisano
  • Autor

Ok spojler dodam, czasu troche mało :( ale że dach jest wklęsły na środu to nie zauważyłem tego, nawet na blueprincie nie jest dokładnie pokazane thx.

A tak pozatym to wip i wszystkiego się doczekacie :D

Napisano

w oryginale zdrzak jest bardziej obły, wloty są trochę inne, a lakier nie pasuje bo samochód stoi w studio a w lakierze jakieś szmery bajery sie odbijają :p

Napisano

te wloty pod swiatlami sa za male a ten duzy na srodku jest zbyt okragly, on ma troche ostrzejsze krawedzie. obok kierunkowskazu powinno byc jeszcze jedno swiatlo. to tyle jesli chodzi o sam model. nie baw sie na razie lakierem , tylko model dokoncz/ popraw. pracuj dalej

Napisano
  • Autor

Wloty są takie jak te na blue princie, na internecie jest wiele fotek z innymi wlotami to podobnymi bądz ich brakiem z powodu dużej liczby modyfikacji dla tego modelu, na począku jak wpisałem w google rx-7 to wyskoczyły wszystkie tuningowane a dopiero potem seryjne modele :). Ale racja jeszcze troche pracy jest mam problem z oświetleniem w vrayu i materiałemi dlatego proszę kogoś o przesłanie mi na PM jakiś informacji, lików do tutków ustawień scen itp. Szczególnie dotyczących Vraya.

Napisano

Dobra robota. Nie przesadzaj z ,,Proszę o wyrozumiałość" ;) Praca prezentuje poziom, wiec nie ma co być taką poulna myszką ;) Zastrzerzenia jakie moge zauwarzyć to nie widzi mi sie karoseria. W pierwszym renderze bardziej mi sie podobała (odbicie swiatła) ale w drugim troche ni jak to wygląda. PS Sam bym lepszego autka nie zrobił :) Brawo :)

Napisano
  • Autor

Spojlerek

448416c172be1257med.jpg

0e96516f54971789med.jpg

312c42e4f1da7360.jpg

Te nierównpości na tylnej klapie juz poprawiłem i dałem tam uszczelkę :)

Napisano

Pracke widziałem już jakiś czas temu w kolorze zielonym i szczerze mówiąc obecnie wygląda lepiej....:P Felgi może rzeczywiście są troche za płaskie ale do siedzeń nie moge się przyczepic :)

Napisano
  • Autor

No już skończyłem bo nie mam więcej siły do tego modelu następny render wrzuce do ukończonych - dodam koła po drugiej stronie pojazdu i finisz

i bez kompresji :) koniecchybawq6.th.jpg8020ad4175b07fea.jpg

Napisano

razor z IORem w tylnej szybie coś masz chyba nie tak, bo ten tylni spojler strasznie zniekształcony (patrząc wewnątrz pojazdu).

Szkoda, że ta mazda tak Cię zmęczyła... ja bym z nią jeszcze powalczył :)

Napisano

znaczka mazdy brakuje na przodzie ;) i dach troche wklesly sie wydaje

Napisano

dach w tej mazdzie JEST wklesly.

cos ze swiatlami masz nie teges, w ogole caly samochod wydaje sie byc bubblowaty...

Napisano

Panowie przeczytajcie wątek od początku to się dowiecie dlaczego ten dach jest wklęsły!

A mnie to auto się wydaje nie bubblwate lecz trochę bulbowate :-P

Napisano
  • Autor

Możecie bardziej sprecyzować ;( te auto jest bardzo ciężkie do wykonania (nie ma kantów) a co do zniekształcenia na tylniej szybie to wina rendera bo jest ustawione na 1 a daje efekt 1,5 nie wiem czemu :(

848vr4.jpg

Te puste miejce z tyłu jeszcze zapełnie :)