Skocz do zawartości

Pojazd 3D: BMW 6

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Dawno dawno temu, za górami, za lasami.... postanowilem wymodelowac bemke, niewyszło mi to za dobrze wiec sobie dalem spokoj. Ostatnio wrocilem do tego modelu i poprawiam bledy jakie wtedy zrobilem. narazie wyglada to tak jak wyglada. Wnetrze prowizoryczne. Komentujcie. Bede nadpisywal poprawki tak czesto jak sie da.

frontgreynk6.jpg

backgreyim1.jpg

frontdn9.jpg

backnq4.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie znam się na tych nowoczesnych wozach, ale wyłapałem parę błędów, które Ci zaznaczyłem.

I nie wiem dlaczego, ale na renderach z lakierem wygląda jak zabawka - musisz nad tym popracować. Najlepiej zagadaj z jakimś samochodowym wyjadaczem :)

Peace.

Napisano

Wygląda narazie dobrze :) błędy koledzy już Ci pokazali. Mnie tylko zastanawia co to za dziurkowane coś wygląda zza przedniej alu (bo chyba nie tarcza hamulcowa, bo jak tak to coś z nią nie tak :D)? No i czemu zostawiasz auto na parkingu ze skręconymi kołami toż to straszne przeciążenia dla niektórych części zawieszenia ;)

Pozdrowionka :)

Napisano
  • Autor

Faktycznie jest krzywo wielu miejscach, i narazie niema co sie chwalic siatką. HXL napisz ktore materialy sa do poprawienia. dzieki za uwagi.

Napisano
  • Autor
Mnie tylko zastanawia co to za dziurkowane coś wygląda zza przedniej alu (bo chyba nie tarcza hamulcowa, bo jak tak to coś z nią nie tak :D)?
Dwa punkty dla ciebie, to tarcza, co z nia nie tak?? :)
Napisano
  • Autor

Trzecie auto ale pierwsze ktore ujrzalo swiatlo dzienne :). Powiedzmy ze te wczesniejsze nie byly tego godne :P.

Napisano

O Grzechv z Gdańska ;] Witaj starszy bracie ;) / PS: Te jest na 100% trzymaj tak dalej....

Napisano

Które materiały... hmm... wszystkie?! :-P

Ogólnie bym popracował jeszcze nad nimi...

odbicia na lakierze, felgi chyba w ogóle nie maja mat., chrom na osłonie chłodnicy... i tą niemiecką rejestracje zmień na polską... hi hi hi

Napisano

Jednak tarcza :). Mów mi Sherlocku :D. Jak dla mnie trochę dziwnie ułożona po pierwsze za blisko alu (tak jakby alu robilo za zacisk :D) chyba że to mój wzrok :P, no i te dziurki (tarcze wentylowane rozumiem, ale wygladąja tak jakby tarcza wyprzedziła koła i pojechała trochę za bardzo do przodu) ale może to tylko moje odczucie ;) albo taka tarcza :)

Pozdrowionka :)

Napisano

a nei prosciej i szybciej bylo zrobic SS?:> skad u ciebie takie zamiłowanie do trójkątów?:> ;)

Napisano
  • Autor

troche poprawilem model, swiatla, rejestracje, (:P) scene i materialy(w tym lakier i niewiem czy na lepsze), nadal nie jest to jeszcze to.

front2wh7.jpg

back2in0.jpg

Napisano
  • Autor
a nei prosciej i szybciej bylo zrobic SS?:>

to nie sa rendery, robilem je capture screenem Paint shop pro z vievportow

skad u ciebie takie zamiłowanie do trójkątów?:> ;)

glownie z welda, staram sie odchudzic ta siateczke

Napisano
  • Autor
Nie no jest w miare ok :) Pare bledow jeszcze jest ale ogolnie model przyzwoity :)

piszcie mi te bledy jak juz o nich wspominacie, wyszystko bedzie poprawione

Napisano

niedość, że pisali to jeszcze pokazywali :-P

wróć na pierwszą stronę... bo dach dalej masz krzywy...

ale renderki te ostatnie ciekawsze faktycznie - zdecydowanie ładniejszy ten biały lakier... i rejestracja, he he