Napisano 24 Wrzesień 200618 l MAM PROBLEM ROBIE TUTORIALA Z HELPA(HELM) I JESTEM PRZY Bridging between edges . I NIE WIEM JAK ZROBIC TEN OSTATNI KROK Select Edit Mesh > Bridge PONIEWARZ MI WYCHODZI COS INNEGO. ZAMIAST TAK JAK NA OBRAZKU BRZEGI LąCZą SIE W JEDNYM MNIEJSCU.:mad:
Napisano 24 Wrzesień 200618 l BARTUS000 pokaż fotke i zmień tytuł na np. Bridge problem może jak zaczołeś zaznaczać z dołu po jednej stronie to po drugiej też zacznij też od dołu
Napisano 24 Wrzesień 200618 l w temacie jest link do tego tutorialu na dysku tylko on jest na twoim dysku i nikt tego nie zobaczy
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Nawet gdyby ten link działał, to i tak nie prowadziłby do tutka. Wszyscy, którzy mogliby ci pomóc, mają pewnie dostęp do manuala, więc podaj jedynie nazwę tutka, a nie wyskakuj z linkami. Pokaż screena, z twojego viewportu.
Napisano 24 Wrzesień 200618 l piotrek tu ten tutek Getting Started with Maya > Polygonal Modeling > Lesson 1: Modeling a polygonal mesh >Bridging between edges
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor to to tak mi wychodzihttp://img90.imageshack.us/my.php?image=2nv5.png [/url]
Napisano 25 Wrzesień 200618 l próbowałem uzyskać taki błąd i już mi sie udało :D i mam rozwiązanie masz odwrócone normalne w jedej z części zaznacz polygony jedego kawałka kliknik normals--> reverse i po kłopocie bridge powinien działać jak ta lala :D
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor napewno zle Cie rozumię jak robie reverse to kilka brzegów wewnętrznych robi sie jak border edge i nic poza tym (zrobiłem taki sam model i mam ten sam problem):(
Napisano 25 Wrzesień 200618 l usuń tego popsutego bridga pokaż normalne Display->Polygons->Face Normals powinny być skerowane w tą samą stronę jak nie są to zaznaczasz te wielokąty które mają inaczej i odwracasz Normals->Reverse najlepiej kliknij na małego boxa obok i w opcjach upewnij sie że zaznaczone jest selected face teraz dopiero użuj bridga i powinno zadziałać
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor (Usher) Yeah Yeah wielkie dzieki za pomoc:D;):cool::) zadziałało a tak wogole kto zmienił temat?