BARTUS000 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 MAM PROBLEM ROBIE TUTORIALA Z HELPA(HELM) I JESTEM PRZY Bridging between edges . I NIE WIEM JAK ZROBIC TEN OSTATNI KROK Select Edit Mesh > Bridge PONIEWARZ MI WYCHODZI COS INNEGO. ZAMIAST TAK JAK NA OBRAZKU BRZEGI LąCZą SIE W JEDNYM MNIEJSCU.:mad:
BARTUS000 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 w temacie jest link do tego tutorialu na dysku
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 BARTUS000 pokaż fotke i zmień tytuł na np. Bridge problem może jak zaczołeś zaznaczać z dołu po jednej stronie to po drugiej też zacznij też od dołu
hcpiter Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 w temacie jest link do tego tutorialu na dysku tylko on jest na twoim dysku i nikt tego nie zobaczy
piotrek Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Nawet gdyby ten link działał, to i tak nie prowadziłby do tutka. Wszyscy, którzy mogliby ci pomóc, mają pewnie dostęp do manuala, więc podaj jedynie nazwę tutka, a nie wyskakuj z linkami. Pokaż screena, z twojego viewportu.
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 piotrek tu ten tutek Getting Started with Maya > Polygonal Modeling > Lesson 1: Modeling a polygonal mesh >Bridging between edges
BARTUS000 Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 to to tak mi wychodzihttp://img90.imageshack.us/my.php?image=2nv5.png [/url]
Destroyer Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 próbowałem uzyskać taki błąd i już mi sie udało :D i mam rozwiązanie masz odwrócone normalne w jedej z części zaznacz polygony jedego kawałka kliknik normals--> reverse i po kłopocie bridge powinien działać jak ta lala :D
BARTUS000 Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 napewno zle Cie rozumię jak robie reverse to kilka brzegów wewnętrznych robi sie jak border edge i nic poza tym (zrobiłem taki sam model i mam ten sam problem):(
Destroyer Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 usuń tego popsutego bridga pokaż normalne Display->Polygons->Face Normals powinny być skerowane w tą samą stronę jak nie są to zaznaczasz te wielokąty które mają inaczej i odwracasz Normals->Reverse najlepiej kliknij na małego boxa obok i w opcjach upewnij sie że zaznaczone jest selected face teraz dopiero użuj bridga i powinno zadziałać
BARTUS000 Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 (Usher) Yeah Yeah wielkie dzieki za pomoc:D;):cool::) zadziałało a tak wogole kto zmienił temat?
Destroyer Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Last edited by Adek pilnuj sie Adek patrzy :D
Rekomendowane odpowiedzi